Verslag jeugdranglijsttoernooien Tilburg

Zaterdag 11 november stond er weer een ranglijsttoernooi op het programma, deze keer in Tilburg. Met twee auto’s, vijf spelers en maar liefst vier coaches vertrokken wij rond 8 uur uit Ede. Gelukkig maar een uurtje rijden naar de prachtige accommodatie in Tilburg. Om 9 uur kon er begonnen worden met inspelen. Mooi om te zien dat de coaches gingen inspelen met hun spelers en ik had daar niet eens om gevraagd. Elve met Bram, Joshua met Manuel en Wilmer met Wanne. Jael en Sam speelden samen in want daar ben ik natuurlijk te oud voor (of niet goed genoeg voor).
Jael

Ik ben nog steeds zeer blij met de nieuwe opzet van deze toernooien waarbij er in grotere poules gespeeld wordt en waarna alleen de nummers 1 en 2 doorgaan. Ook nu worden er nog wel eens wedstrijden gespeeld waarbij het niveauverschil te groot is, maar je hoeft er dan tenminste niet uren op te wachten.
Het beste resultaat van de dag werd behaald door Wanne met de winst bij de Welpen D maar daarover in een ander verslag.

Bij de junioren kwamen Jael en Sam in actie. Jael speelde zijn waarschijnlijk beste poulewedstrijden tijdens een toernooi. Komt hij meestal heel erg moeizaam op gang, daar had hij deze keer stuk minder last van. Het stellen van een bepaald doel voor jezelf tegen de wat makkelijkere tegenstander bleek goed te werken. Zonder al te veel moeite werd Jael eerste in zijn poule. Door zijn poule door te komen heeft Jael dan eindelijk zijn B-licentie behaald maar dat heb ik hem pas na zijn laatste wedstrijd verteld. Van harte.

Sam deed het eigenlijk ook heel goed. Alleen tegen de latere winnaar Mathijs van Hutaf moest hij zijn meerdere erkennen. De overige wedstrijden werden eigenlijk met het grootste gemak gewonnen. Door goed te spelen bereikte hij een keurige 2e plaats.
Door zijn 1e plaats had Jael een bye en moest Sam aan de bak. De vervolgwedstrijd van Sam liep een stuk moeilijker maar in een bloedstollende wedstrijd wist hij zijn tegenstander met 3-2 te verslaan. En ja, het onvermijdelijke gebeurde, Sam en Jael moesten tegen elkaar. Normaal gesproken zou je dan ook zeggen dat Jael het toch zou moeten winnen maar daar dacht Sam anders over. In een prima wedstrijd vanuit Sam bezien wist hij Jael tot waanzin te drijven en won hij toch vrij eenvoudig met 3-1. Klasse en vooral slim gespeeld. Bij de laatste 8 was het voor Sam einde oefening maar het was natuurlijk wel een uitstekend resultaat.
Sam Haeck
Bram speelde zijn 3e toernooi bij de kadetten en als je het verschil bekijkt met zijn 1e toernooi kan het niet anders dan goed komen. Hij won zijn eerste 3 wedstrijden waarvan 2 in een spannende vijfsetter. Daarna 2 wedstrijden waarin het net mis ging en een laatste wedstrijd waarin de koek duidelijk op was. Toch gaat het steeds beter. Volhouden Bram.
Bram van Es
Manuel had het zwaar in zijn poule maar won toch nog 1 wedstrijd. Belangrijker is nog dat hij er veel van geleerd heeft.

Na een zeer lange maar geslaagde dag mochten wij dan eindelijk weer naar huis.
Dank aan Wilmer, Elve en Joshua voor het coachen en Peter van Es voor het rijden.

Frank du Bois

Evenementen

23mrt
BSM Pallas 08.00 t/m 10.00
25mrt
Dutch Talent Practice (Lars Wildenborg)
01apr
Zaalhuur stage RTC NTTB

Agenda

Maart 2018
M D W D V Z Z
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1