Joshua Jonkman Nederlands Kampioen NJK 2018

Onderstaand een mooi verslag van Joshua Jonkman over het NJK 2018 in Nijmegen. We feliciteren Joshua van harte met de Nederlandse titel bij de pupillen. Alle spelers bedankt voor jullie inzet en mooie spel. Het afgelopen jaar met hard trainen heeft gelukkig ook veel opgeleverd. Uiteraard danken wij ook de coaches en de ouders voor hun inzet en ondersteuning. Veel leesplezier.
Joshua Jonkman NJK 2018

Zaterdag:
We vertrokken om 07:45 vanaf bit naar het NJK toernooi. Vol goede moed.

Met Kouros ging het echt goed. Hij stond goed te spelen en werd daardoor tweede in de poule. De wedstrijd erna speelde hij ook weer goed waardoor hij met 3-0 won van een kampioenspoule speler. De wedstrijd daarna jammergenoeg in 5e game verloren, maar goed stand gehouden.

Dorien heeft ook goed staan spelen en won er 1 van de 5. Daardoor werd ze 4e in de poule en kwam niet door.

Elve stond net als de anderen lekker te spelen en werd tweede in de poule. Ze werd in de kwartfinale uitgeschakeld door een speelster waar ze het al vaker knap lastig tegen heeft gehad, maar ze zat telkens wel enorm dichtbij. Ze was erg trots dat het mentaal enorm goed ging.

Jeroen was lekker bezig. Vooral de wedstrijd tegen Dani van SKF ging lekker, maar verloor op het nippertje en werd op één na laatste in de poule. Hij kwam niet door. Ook mentaal ging het grootste gedeelte goed.

Met Joshua ging het ook enorm goed. Hij werd 1e in de poule en won op het nippertje van de nummer 3. Daarna 3 uur wachten voor de kwartfinale. Toen moest hij weer eventjes inkomen, maar won de wedstrijd met 3-1. De halve finale bleek makkelijker dan verwacht, want hij won hem dik met 3-0. En tot slot de finale. Het was enorm spannend, maar uiteindelijk wist hij hem binnen te slepen met 15-13 in de 5e game en werd kampioen van jongens pupillen-B.

Hoogtepunten coaches:
Frank: Dat Joshua niet alleen 1e werd, maar ook hoe hij speelde om er te komen. Ook de afsluiting van Kouros en Jael als jeugdspelers.

Michiel: Dat Joshua in de finale met 3-2 won en dat hij de hele dag op goed niveau heeft doorgespeeld.

Jael: Dat Kouros op het nippertje doorkwam en dat Joshua 1e werd.

Wilmer: Dat Kouros ondanks de goede poule toch doorkwam.

Zondag:
De gebroeders Jonkman vertrokken deze dag weer om 07:45 naar Nijmegen voor het NJK toernooi.

Ook dit keer ging het goed bij Joshua. Hij moest tegen allerlei spelers van het hoogste niveau bijvoorbeeld: Gabrielius Camara. Een eredivisie speler die pas 12 jaar oud is. Ondanks dat won hij er toch een wedstrijd met 3-0, maar jammergenoeg niet van Gabrielius Camara. Hij heeft er wel veel van geleerd.
Wanne deed het ontzettend goed. Hij kwam als tweede de poule door en stond lekker te spelen. In de kwartfinale stond hij ook lekker te spelen en hij zat telkens vrij dichtbij. De laatste game stond hij zelfs 10-2 achter en kwam terug tot 10-9, maar daarna maakte de tegenstander jammer genoeg een punt.

Hoogtepunten coach:
Frank: Joshua 's eerste winstpartij bij de pupillen-A en de wedstrijd tussen Joshua en Gabrielius. Bij Wanne dat het verschil erg groot was tussen winnen en verliezen.

Het was een fijn, gezellig en een weekend van lang wachten.

Geschreven door Joshua

 

Evenementen

19juni
Gijs v Schoonhoven Koppel toernooi
22juni
Gijs v Schoonhoven Koppel toernooi
23juni
Zaalhuur RTC NTTB
24juni
Zaalhuur RTC NTTB
29juni
Gijs v Schoonhoven Koppel toernooi
30juni
4e Editie TTVBIT > Nootwheer

Agenda

Juni 2018
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1