Jael Hessing Clubkampioen jeugd 2018

Sinds een aantal jaren organiseren wij dit in januari. Ze dienen dan ook niet alleen om er achter te komen wie zich in heel 2018 clubkampioen mag noemen maar ook als oefenwedstrijden voor de twee weken later beginnende competitie. Is de inzet en motivatie bij gewone oefenwedstrijden nog wel eens moeilijk te vinden, daar is bij de clubkampioenschappen geen sprake van.

Het toernooi zou ook bedoelt moeten zijn om alle trainingsgroepen eens een keer bij elkaar te hebben zodat iedereen ook weet wie er rondloopt. Helaas lukt dat niet erg. Met maar 2 deelnemers uit de C-selectie (heel goed Harmen en Maarten) maar helaas niemand uit de B-selectie werd het een veredeld toernooi voor de A-selectie.

Maar niet getreurd, het werd toch een hele mooie dag met heel veel mooie en spannende wedstrijden. Er werd om zowel de enkelspeltitels als het dubbelspel gestreden.

We begonnen met 3 poules, twee van 5 en 1 van 6. De volgorde is ook de eindstand in de poule.

Tijdens de poulewedstrijden waren er maar weinig verassingen te noteren. Die waren er wel in het vervolg. De nummers 1 en 2 gingen strijden in groep 1 om de 1e plaats en het algehele clubkampioenschap. Nummers 3 en 4 streden in groep 2 en de nummers 5 en 6 in groep 3.
Per groep waren er 3 prijzen te verdienen.

In groep 1 moest een tussenronde gespeelt worden. Hier was toch wel een verassing te noteren. Daan moest het hier in 4 games afleggen tegen Sam. Verassing, misschien niet eens meer zo! In de andere tussenronde versloeg Jeroen Dorien, maar dat ging wel in 5 moeizame games. Ondanks dat Jael net een flinke griep achter de rug had versloeg hij in de halve finale vrij simpel Jeroen. Was niet echt spannend. In de andere halve finale stonden Kouros en Sam tegen elkaar. Hoewel Kouros als eerste was geplaatst, en niet voor niks, was het toch Sam die in 4 games de finale haalde. Toch wel een groot succes.

5e werd Daan door Dorien af te troeven. Op de 3e plaats en toch nog een beker eindigde Kouros door Jeroen de voet dwars te zetten. De finale werd een redelijk simpele prooi voor Jael. Sam had zijn kruit voor een dag verschoten en kon de concentratie niet meer opbrengen. Een prachtig resultaat voor Jael. Je zou bijna vaker de griep moeten hebben!

In groep 2 ook de te verwachten namen. Ook hier moest eerst een tussenronde gespeelt worden. Elve tegen Laureen waarbij de eerste in vier games wist te winnen. De tweede wedstrijd ging tussen Bram en Joshua. Zij maakten er een geweldige wedstrijd van en tot op het laatst was het niet duidelijk wie er als winnaar uit de strijd zou komen. Tot teleurstelling van Bram, want hij was zo dicht bij, trok Joshua de wedstrijd naar zich toe en plaatste zich zo voor de halve finale.

Wilmer en Joshua en Elve en Bertus moesten onderling uitmaken wie nog voor de titel in deze groep in aanmerking zou komen. Team 2 tegen team 3 en de laatsten, Joshua en Elve, wisten het hogere team te verslaan. Joshua verassend eenvoudig met 3-0 langs Wilmer. Het gebrek aan spanning wisten Bertus en Elve ruimschoots goed te maken. De stoom kwam beide spelers uit de oren en dat was met de uitslag 13-11 11-13 11-7 11-13 en 11-13 in het voordeel van Elve wel te verklaren.

Bram werd 5e doordat Laureen zich helaas terug moest trekken, Bertus versloeg Wilmer met 3-0 en werd zodoende 3e en ging in ieder geval met een beker naar huis. In de finale maakten Elve aan Joshua duidelijk dat zij het afgelopen jaar heel erg gegroeid is in alle opzichten, lengte, qua spel maar zeker ook mentaal. Joshua was niet blij, maar dat is alleen maar een goed teken. Toch een mooie 2e plek. Kampioen van groep 2 werd echter Elve. Van harte gefeliciteerd.

In groep 3 speelden Harmen en Maarten om de 3e plaats. Op zijn eerste toernooi wist Maarten al een mooie beker in de wacht te slepen. De verwachte finale ging tussen Manuel en Wanne. Ze maakten er een bloedstollende vijfsetter van die Wanne toch wist te winnen. Kampioen van groep 3 en de grootste beker, en niet zijn eerste dit seizoen.. Manuel behaalde een mooie 2e plek.

Het dubbelspel was verdeelt in twee poules van 4. De eindstand was daar als volgt:

1 Jael / Daan
2 Kouros / Jeroen
3 Sam / Wilmer
4 Elve / Joshua
5 Dorien / Bertus
6 Bram / Laureen
7 Wanne / Manuel
8 Harmen / Maarten

Volgens mij weer een prima geslaagde dag. Veel ouders die zijn komen kijken. Bedankt. Karen bedankt voor de verzorging van achter de bar en Hilco ontzettend bedankt voor je hulp tijdens het toernooi. Na afloop kreeg ik van de spelersgroep (en al twee gestopte spelers Timo Pool en Daniel de Bondt) een prachtige bos bloemen, een doos super-de-luxe chocolaatjes en een superlieve kaart. Na een hoop gedoe de laatste tijd, op club en privé, zijn dit toch wel de momenten die je heel erg goed doen. Jongens en meiden, ontzettend bedankt.

Frank du Bois

IMG 20180113 WA0002