Beste Bitters, Wiltschut gaat ook weer starten.

Het einde van de competitie is in zicht en dat betekent dat de organisatie van de Wiltschutbeker 2017 al in volle gang is. Vanaf 8 mei zullen ook dit jaar weer honderden deelnemers in teamverband proberen de cup te veroveren

Vanaf 1 april is het weer mogelijk je in te schrijven voor de Wiltschutbeker. Dit kan uiterlijk tot en met 30 april.
Let op: de inschrijving van de Wiltschut kan alleen nog via de website www.wiltschut.nl. Het opgeven via de website is geheel geautomatiseerd.

De licentie wordt automatisch berekend naar aanleiding van je percentage in de competitie. Denk eraan, de competitie is nog niet afgelopen dus de licentie die op 1 mei op de website staat vermeld is de geldende licentie.

Spelers die geen competitie hebben gespeeld, maar wel lid zijn van afdeling Gelre kunnen alleen maar telefonisch of per mail worden opgegeven bij Sharon Martens. Als de indeling rond is, kunnen er alleen nog spelers toegevoegd worden aan de teams.

Bij het opgeven waar mogelijk meerdere mogelijkheden als thuisspeelavond opgeven, geef vervolgens bij ‘Opmerkingen’ de voorkeursavond aan.

Geef tevens bij ‘Opmerkingen’ aan op welke avonden het team eventueel verhinderd is. De organisatie zal hier waar mogelijk rekening mee houden. Het is niet mogelijk wedstrijden uit de vervolgrondes te verzetten.

We hopen u allemaal te zien strijden om de befaamde Wiltschutbeker!

Namens de organisatie van de Wiltschut:
Michel Ebben & Sharon Martens

Speelschema
Inschrijving 1 april – 30 april
Poulefase wk. 1 8 mei – 12 mei
Poulefase wk. 2 15 mei – 26 mei
Poulefase wk. 3 29 mei – 2 juni
Laatste 32 Donderdag 8 juni (bij TTVBIT)  & vrijdag 9 juni
Laatste 16 Vrijdag 16 juni
Laatste 8 Vrijdag 23 juni
Laatste 4 Vrijdag 30 juni
Finales Vrijdag 7 juli

 Reglement
Voor dit toernooi gelden de regels gebruikt bij de voorjaarscompetitie 2017 van afdeling Gelre. Er zijn echter een aantal bijzonderheden dan wel uitzonderingen:
-Spelers dienen lid te zijn van afdeling Gelre.
-Spelers dienen in de seniorencompetitie van Gelre te zijn uitgekomen óf ten minste 18 jaar te zijn.
-Teams bestaan uit minimaal 3 en maximaal 6 personen.
-Spelers uit verschillende teams kunnen niet bij elkaar invallen.
-In overleg met de toernooileiding kunnen, tot de kwartfinale, nog niet ingedeelde spelers aan een team worden toegevoegd.
-Alle wedstrijden in de poulefase worden gespeeld van 8 mei tot en met 2 juni.
-Alle wedstrijden in de poulefase moeten volledig worden uitgespeeld.
-In de poulefase mag men in onderling overleg wedstrijden verzetten. De wedstrijden dienen in dezelfde week gespeeld te worden en de wedstrijdleiding dient vooraf op de hoogte te worden gebracht. De wedstrijden in de vervolgrondes kunnen niet worden verzet.
-In de vervolgrondes mogen wedstrijden bij het bereiken van 5 punten worden beëindigd.
-Bij een 5e game wordt er gewisseld van kant op het moment dat de speler welke start met 0 punten een score van 5 punten heeft behaald.
-Er wordt geen dubbel gespeeld.
-Wedstrijdbriefjes dienen volledig ingevuld te worden zoals bij een reguliere competitiewedstrijd. Bijzonderheid hierbij is de licentie van de speler, deze dient vermeld te worden in de ruimte na het bondsnummer ('Inv. uit team').
-De wedstrijdleiding probeert waar mogelijk te voorkomen dat teams van dezelfde vereniging of uit dezelfde poule in de vervolgrondes tegen elkaar spelen; vanaf de halve finale wordt hier geen rekening meer mee gehouden.
-De wedstrijdleiding probeert in alle redelijkheid thuisvoordeel in vervolgrondes te voorkomen.
-Teams welke zich gedurende het toernooi terugtrekken worden voor het eerstvolgende jaar uitgesloten van deelname; wanneer de organisatie beoordeelt dat dit door overmacht is ontstaan geldt deze regel niet.

-Alle uitslagen dienen direct na de wedstrijd per Whatsapp of sms te worden doorgegeven aan:
Michel Ebben, 06-28568704. Wanneer het niet mogelijk is van een berichtenservice gebruik te maken, mag de uitslag ook worden doorgebeld naar dit nummer.
-De wedstrijdformulieren dienen binnen 48 uur te worden verstuurd naar:
Sharon Martens, Roerdomphorst 8, 5361 SZ Grave. Het is tevens mogelijk een scan of foto van het wedstrijdformulier te verzenden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-52366708. Ook bij het sturen van een scan of foto dient het wedstrijdformulier per post verstuurd te worden.

-De organisatie heeft het recht in alle situaties een besluit te nemen.
Voorgift senioren bij de telling tot 11:
K 7e klasse
J 6e klasse
I 5e klasse
H 4e klasse
G 3e klasse
F 2e klasse
E 1e klasse
D Promotieklasse
C Hoofdklasse
B 3e divisie
A 1e en 2e divisie

De afdeling koppelt alleen voor deze bekercompetitie uw klasse aan de volgende licenties voor heren (voor de dames = 3e divisie gelijk aan 4e kl., 2e divisie aan 3e kl., 1e divisie aan 1e kl.).
In de competitie van afdeling Gelre wordt geen 7e klasse meer gespeeld. Voor spelers die 20% of minder in de 6e klasse spelen is de K-licentie in het leven geroepen. Deze licentie is ook voor recreanten die op dit niveau spelen.
Heeft u in de voorjaarscompetitie 2017 20% of minder gewonnen, dan mag u een klasse/licentie lager spelen, dan waarin u gespeeld heeft.

Heeft u in de voorjaarscompetitie 2017 80% of meer gewonnen, dan speelt u in een klasse hoger, dan waarin u gespeeld heeft.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 verschil in klassen
2 4 5 6 6 7 7 8 8 9   verschil in punten

www.wiltschut.nl

Evenementen

24mei
AVG wet toegelicht aan leden

Agenda

Mei 2018
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3