Nederlandse Kampioenschappen Jeugd

Wat een weekeinde zeg. Ken je dat? Soms heb je ergens hoge verwachtingen van en dan is het verloop teleurstellend of op z’n minst niet dat wat je er van verwacht had. Eerlijk gezegd, dat gebeurd eigenlijk best wel vaak in de sport. Verwachtingen hebben de vervelende eigenschap dat ze niet altijd gelijk lopen met wat spelers kunnen.

18268079 1850682705193190 8308467323991335340 n

Maar, en dat maakt sport nou juist zo leuk, soms verwacht je er eigenlijk niet zo veel van en dan blijk je ineens zeer positief verrast te worden. Dat was in het weekeinde van 6 en 7 mei in Nijmegen het geval tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd.

BIT.NL had 5 spelers die in aanmerking kwamen voor de NK voor B-licenties waarvan er 4 ook daadwerkelijk meededen. Kouros was helaas verhinderd door een door de school totaal verkeerd gepland schoolreisje naar Rome. Nou, ik was mooi naar de NK gegaan en niet naar Rome. (Nee hoor Kouros, geintje). Wel aanwezig waren Elve, Dorianne, Dorien en Wanne en als coaches/begeleiders/chauffeurs Rob, Frank, Hans en Laura.

De zaterdag begon al goed want er moest pas om 11.30 gespeeld worden en dus kon er uitgeslapen worden. Een tweede positieve verrassing was dat onze spelers zonder daar toe gedwongen te zijn door de strenge hoofdtrainer buiten een lekkere warming-up gingen doen. Daar werd ik als trainer natuurlijk heel blij van. Na zoveel goeds, kan het dan nog beter. Jazeker kon dat.

Er werd begonnen in poules van 4. Wanne speelde als welp zijn allereerste grote toernooi en deed dat prima. Hij versloeg twee tegenstanders eigenlijk vrij makkelijk. Tegen een spelertje uit Amsterdam had hij het een stuk lastiger maar met prima spel werden het toch nog 5 games welke hij in de verlenging helaas net verloor. Toch het hoofdtoernooi gehaald, hoe mooi is dat. Bij de laatste 16 verloor hij helaas, ook weer in 5 games, en zat het toernooi erop. Hoewel, enkele meiden zorgden er voor dat het voor Wanne toch nog een lange en vermoeiende dag werd.

Dorien speelt bij de junioren en dat maakt het qua niveau direct een stuk lastiger. In de poule wist ze ondanks spannende partijen waarvan twee in 5 games en goed spel helaas geen wedstrijd te winnen. In het troosttoernooi wist Dorien de eerste wedstrijd nog met grote overmacht te winnen. In de kwartfinale verloor ze nipt en weer in 5 games. Al met al een goed toernooi waarbij er lekker vrijuit gespeelt werd.

Dorianne is 1e jaars cadet wat wil zeggen dat ze ook volgend seizoen nog bij de kadetten mee mag doen. Waarom begin ik hierover, omdat ze als 1e jaars zo maar even de finale van het hoofdtoernooi wist te halen. In de poule wist ze al haar tegenstandsters redelijk eenvoudig te verslaan. In de kwartfinale versloeg ze haar tegenstandster vrij eenvoudig met 3-1 wat ook haar tegenstandster in de halve finale overkwam. En ja, dan sta je zomaar, maar zeer verdiend, in de finale om het Nederlands Kampioenschap B. Helaas werd de finale verloren maar zo is er ook nog iets om volgend seizoen naar toe te werken. Een keurige 2e plaats en een prachtige beker.

En ja, echt, het kan nog mooier. 2e jaars pupil Elve Haeck speelde een prachtig toernooi. Hoewel het in de poule nog uitermate spannend was en Elve er op onderling resultaat de 1e plaats behaalde ging het daarna allemaal vrij soepeltjes. Tot aan de finale verloor Elve nog maar 1 game en zo stoomde ze op naar de finale. Hierin speelde ze tegen een jonge bekende, Anouk v.d. Boom uit Amersfoort. Beide meiden hebben deelgenomen aan de trainingsweek in Düsseldorf en kennen elkaar dus goed. Hoewel ik van Elve hoorde dat ze in Düsseldorf nog van Anouk verloren had was daar nu geen sprake van. Met een geweldige 3-1 overwinning op Anouk wist Elve, misschien wel een tikkeltje onverwacht, de Nederlandse titel bij de Pupillen B in binnen te harken.

Door dit prachtige resultaat mochten zowel Elve als Anouk de dag erna deelnemen aan de NK voor speelsters met een A-licentie. Het goede weekeinde hield maar niet op, want ook hier deed Elve het meer dan prima. Ging ze op zaterdag nog net door in de poule, nu was het net niet. Elve verloor twee wedstrijden met 3-1 en wist er 1 te winnen met maar liefst 3-0. Het leverde een 3e plaats op en net geen vervolg aan het toernooi. Wat ik echter het mooiste vond was om te zien dat Elve heel goed mee kon komen op dit niveau. Volgend jaar bij de kadetten proberen ook een mooi resultaat te behalen.

Uiteraard bedanken wij de coaches, begeleiders en chauffeurs voor het bijstaan van de spelers. Met name Rob bedankt voor het mede behalen van het mooie resultaat met Elve.

Geschreven door

Frank du Bois

Evenementen

24mei
AVG wet toegelicht aan leden

Agenda

Mei 2018
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3