BIT.NL versterkt zich.

‘Kampioenspoule bereiken hele opgave’

Eip Janssen

De Edese tafeltennisclub BIT.NL heeft zich met het oog op de najaarscompetitie versterkt. Jeugdinternational Laurens van Raadshooven (20) maakt de overstap.
,,Ik heb er onwijs veel zin”, steekt de Rotterdammer enthousiast van wal. ,,Er was contact met eerste teamspeler Michel Laroo. Hij maakte mij echt enthousiast voor BIT.NL. Daarna is er met het bestuur contact gelegd en zit ik hier”, gaat Van Raadshoven verder.
Laurens 01

[PALMARES] De jonge Rotterdammer, die bij zijn vader in de horeca werkt, heeft een aardige palmares. ,,Ik ben twee keer Nederlands jeugdkampioen geweest. Mocht mee doen aan de Europese junioren jeugdkampioenschappen. Behaalde met Cosmin Stan op het EK-jeugd 2013 een bronzen plak. Verder heb ik gespeeld bij het Schiedamse TTV Scyedam en recentelijk bij derde divisionist Twenty-one Up. Bij de tafeltennisvereniging, ook wel TT4YOU genoemd, ben ik ook nog jeugdtrainer geweest. Ik vind het erg leuk om ervaringen en kennis te kunnen delen met spelers. Ook wil ik graag spelers motiveren en ze plezier laten beleven aan tafeltennis. Ik heb in de voorjaarscompetitie een vijftig procent score behaald. Ik merkte dat ik weer een uitdaging op een hoger niveau ambieerde.”
Hij beseft na bovenstaande opsomming dat er gelijk druk op zijn prestaties staat. Plezier beleven staat hem echter ook voor ogen. ,,Maar, en laat dat duidelijk zijn resultaten zijn ook belangrijk. Ik ken Michel Laroo zoals gezegd goed. Wij waren bij Bijmaat (Huizen) tafeltennismaatjes. Het wereldje is klein en je houdt contact. Robertjan van der Heijden en Maarten Loeve kende ik minder goed. Maar na een paar trainingen bleek het goed klikt.”

[VERSTERKING] ,,De afgelopen voorjaarscompetitie heeft geleerd dat je vier goede spelers nodig hebt. Er is altijd wel iemand die een keer moet verzuimen. Amsterdammer Daan Heijmen heeft ons enkele competities uit de brand geholpen. Maar koos nu voor zichzelf”, vult Bert Nab aan. Hij is binnen BIT.NL verantwoordelijk voor de technische zaken.
Maarten Loeve heeft ook een goed gevoel bij de komst van Laurens van Raadshooven. ,,Je ziet dat Laurens het spelletje beheerst. Op de wekelijkse training maken de onderlinge potjes ons sterker. Maar uiteraard is dat geen garantie voor succes. De najaar competitie waarin ook buurman SKF (Veenendaal) aansluit, is sterk. Ik denk dat SKF, Avanti en Klimaatgroep Stars de ploegen zijn die verwachten bij de eerste drie te eindigen.”
Het Edese tafeltennispubliek kan naar verwachting elke thuiswedstrijd genieten. De streekderby tegen SKF is sowieso mooi. ,,De teams brengen over en weer supporters mee. Het gaat niet alleen om de punten maar ook om de Gelderse Vallei tafeltennis eer. Het zijn altijd spannende maar leuke wedstrijden”, weet Maarten Loeve uit ervaring.

[TOPPERS] Maar er is meer moois te verwachten. Zo spelen bij De Veluwe de gebroeders Van Spanje en Paul Handan mee. De laatste vereniging (Vriendenschaar Gouda, EJ) brengt Vincent Blom mee. Zijn persoonlijke sterkte (rating 2168) is de derde in deze poule.
,,Bij ons is Robertjan van der Heijden (2115) die met een vijfde plaats enigszins in het spoor blijft. Dat vraagt van het team om te stunten”, zegt het duo.
Laurens van Raadshooven traint gemiddeld drie tot vier keer in de week. ,,Waarvan een keer dus bij BIT.NL. Uren maken is erg belangrijk in tafeltennis. Maar misschien nog belangrijker is om van een aantal individuen, en dat zijn tafeltennissers, een team te maken.” De vraag is wie er wekelijks van het viertal zal spelen. ,,Dat gaat bij ons heel democratisch. Eerst kijken we wie er wekelijks beschikbaar zijn. Dan kijk je naar de tegenstander en of daar spelers bijzitten die je wel of niet liggen. De kracht van BIT.NL is dat we er altijd uitkomen”, zegt ervaringsdeskundige Maarten Loeve.

[TROUWE SUPPORTERS] De nieuwkomer heeft gehoord dat BIT.NL in thuiswedstrijden een vrij grote schare trouwe supporters heeft. ,,Die groep moet je koesteren. Ik speel graag voor veel publiek. Niet dat je daardoor wint maar het motiveert wel. Verliezen is nooit leuk mits ik het idee hebt er alles aan te hebben gedaan.”
Loeve weet dat de voorjaarscompetitie 2017 niet tot de verbeelding sprak bij het supporterslegioen. ,,Dat kon ik mij voorstellen. Er kon niet gedegradeerd worden en het kampioenschap zat er al snel niet meer in. Maar als speler heb ik deze competitie veel geleerd. Misschien merkt niet elke toeschouwer het op, maar spelen tegen betere spelers, haalt het beste uit jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat als wij die instelling de komende najaar competitie meenemen het een prachtige reeks kan worden”, besluit hij.

[BREEDTESPORT] ,,Het lijkt misschien alsof bij BIT.NL de focus ligt op de hoofdmacht. Maar niets is minder waar. Elke speler, ongeacht leeftijd, kennis en kunde wordt gewaardeerd. BIT.NL zet juist specifiek in op de breedtesport”, meent bestuurslid Bert Nab.
De voor technische zaken bij BIT.NL verantwoordelijke wijst met graagte op de goed lopende jeugdafdeling, de recreanten, de 55 plus groep, de bedrijfstafeltenniscompetitie.
Met Frank du Bois (jeugdafdeling), Steven Koster (recreanten) heeft BIT.NL veel deskundigheid in huis.

[GRATIS] ,,Aspirant-leden mogen 4 x gratis komen spelen (snuffelstage). Kom je een vijfde keer, dan verwachten we dat je eerst een aanmeldingsformulier invult en inlevert. Ik kan me voorstellen dat een potentieel lid niet onmiddellijk een echt tafeltennisbatje aanschaft. Maar in de aanloopperiode stellen wij graag een batje beschikbaar. BIT.NL is een laagdrempelige vereniging waar spelers zich vrij snel thuis voelen. Er is aandacht van en voor elkaar. Kom gerust eens langs in ons clublokaal aan de Langenkampweg 8, 6715 AV Ede. Heb je een vraag dan kun je die via deze website stellen. Die mogelijkheid tref je aan onder het kopje informatie. Je krijgt altijd een reactie”, besluit Nab.

[PROGRAMMA] Het volledige programma voor de BIT.NL hoofdmacht najaarscompetitie is:
16/09 Klimaatgroep Stars - BIT.Nl
23/09 BIT.NL – Avanti
30/09 BIT.NL – Vriendenschaar
07/10 De Veluwe - BIT.Nl
28/10 SKF - BIT.NL
04/11 BIT.NL - Klimaatgroep Stars
11/11 Avanti - BIT.NL
18/11 Vrriendenschaar - BIT.NL
25/11 BIT.NL - De Veluwe
02/12 BIT.NL - SKF.

Wil BIT.NL zich plaatsen voor de kampioensgroep is een plaats bij de eerste drie teams noodzakelijk.

Evenementen

24mei
AVG wet toegelicht aan leden

Agenda

Mei 2018
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3