Talenten BIT knallen tijdens Jeugdcup

Zaterdag en zondag 8 en 9 juli is de jeugdcup geweest en zijn Joshua Jonkman en Elve Haeck met spelers van andere clubs in de regio voor afdeling Gelre uitgekomen.

De jeugdcup is een toernooi van 2 dagen in sportcentrum Papendal waarin afdelingen uit heel Nederland tegen elkaar strijden. Je speelt met de pupillen en de welpen en de resultaten worden bij elkaar opgeteld. Zaterdag speel je best of 3 en speel je in een poul om plaats 1 t/m 4 of 5 t/m 8. Hier speel je alle wedstrijden uit dus in totaal 20 wedstrijden. Zondag speel je best of 5 en speel je de halve finale en de finale. Hier speel je wie het eerst bij de elf is wint en hoeft de rest van de wedstrijden ook niet meer te spelen.


Hoogste notering voor meisjesteam van Gelre ooit, 3e plaats

Ik, Elve Haeck, heb voor het eerst meegedaan aan de jeugdcup als 2de jaars pupil.
Ik vond het heel leuk en ik weet zeker dat ik weer wat geleerd heb.

Dit jaar zat ik in een team met Anne van Bolderen en Pien Heijneman en als coach Dicky de Jong. We speelde samen met de welpen, dat waren: Donna Hu, Iris Leskens en Senne Swachoffer met als coach Elke Janssen. Persoonlijk vond ik dit fijne teams en bovenal gezellig. Zaterdag moesten we tegen West een Oost die we met overtuiging wonnen. Alleen de allereerst wedstrijd was ik toch behoorlijk zenuwachtig en verloor hem omdat ik te nerveus was en toen dichtklapte. Maar na die wedstrijd was ik de nerveusheid verloren en stond ik vrij lekker te spelen. Die zaterdag avond (waren we best wel vermoeid) moesten we ook tegen Limburg die we na spannende potten, in totaal verloren. We werden dus 2de in de poule en gingen strijden om plek 1 /m 4.

Na de wedstrijden gingen we terug naar het sporthotel Papendal, nog even Stef stuntpiloot spelen en daarna naar bed want er zat een grote dag aan te komen.
De volgende dag moesten we al weer vroeg opstaan en gelijk naar buiten voor de footing. Als je niet wakker wilde worden werd je gewoon wakker geschud. Na de footing lekker ontbijten en weer inspelen voor de halve finale. We moesten tegen Noord. Er zaten een paar spannende potten bij, maar zij waren helaas sneller bij de 11 dan ons.

Daar stonden we dan, te spelen om plek 3 en 4 en we moesten weer tegen Limburg. Dit vond ik de spannendste wetstrijden die we het hele weekend hebben gespeeld. Ik speelde tegen 1 meisje, waarvan ik zaterdag 2-0 verloor, best goed te spelen. Ik stond 2-0 voor maar helaas verloor ik hem met 2-3. Die was heel spannend en ook wel een beetje frustrerend maar daarna hadden we de dubbel gewonnen en dat maakte het wel beter.

Na wat andere potten stonden we uiteindelijk 10-6 voor, nog 4 wedstrijden te spelen en ik was aan de beurt. Ik moest tegen een meisje waarvan ik ook 2-0 verloor zaterdag. Dat maakte me wel zenuwachtig maar niet zo veel dat ik de controle verloor. De wedstrijd begon en de eerste set was voor mij. De 2de ook. De 3de begon en de set was voor haar. Ik voelde mij beter door al de support van mijn teamgenoten en van de jongens (die kwamen kijken). Dus ik begon en ik won. Het winnende punt gemaakt, ik voelde me wel een beetje trots. We waren 3de op de jeugdcup 2017! De hoogste prestatie van de meisjes ooit. Maar dit was niet gebeurd als de andere hem ook niet hadden gewonnen.

En het was al helemaal niet gebeurd zonder Dicky! Heel erg bedankt Dicky! Dat je zo goed heb gecoacht, dat je stef stuntpiloot aan me heb geleerd en dat het zo gezellig was! Ook bedankt aan de organisatie dat ik ben uitgenodigd. Wel jammer dat het laate jaar was omdat ik volgend jaar te oud ben. Ik kijk met een goeie blik terug op de jeugdcup!

De jongens van Gelre met daarbij Joshua Jonkman werden dit weekeinde 8ste.
Elve Haeck


De jongens van Gelre met 4e van links Joshua

 


Elve super geconcentreerd

Evenementen

24mei
AVG wet toegelicht aan leden

Agenda

Mei 2018
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3