Wanne in finale NJM

Wanne Jonkman, 9 jaar, had zich als 1e jaars welp eigenlijk moeiteloos geplaatst voor de finale van de Nationale Jeugd Meerkampen in Panningen op 9 en 10 juni.

Beginnend met de voorronde in oktober, via de kwartfinale in december en de halve finale in februari had Wanne zich opgewerkt tot de finale van de 12 beste welpen van Nederland. De NJM vindt ik verreweg het belangrijkste toernooi van het jaar, ja, veel belangrijker dan het Nederlands Kampioenschap. Om bij de beste te komen moet je een heel jaar goed zijn en niet maar 1 dag zoals op de NK.

Wanne was direct geplaatst voor de finale maar Joshua, zijn oudere broer, had als 1e reserve ook nog kans maar helaas. Kant en klaar om te spelen en met Elve als coach was hij er helemaal klaar voor maar helaas viel er niemand uit. Maar ja, 13e van Nederland is ook heel mooi en Joshua had zijn hoofdprijs al binnengehaald door Nederlands Kampioen te worden bij de Pupillen B.

Na weken van voorbereiding en extra trainingen melde iedereen zich om 10.00 uur om in te spelen. Om exact 11.00 uur werd er begonnen aan het toernooi. Zaterdag moesten er maar liefst 6 wedstrijden gespeelt worden. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen maar dat hadden wij van te voren ook bedacht. Net zoals dat hij de 4 wedstrijden daarna waarschijnlijk niet zou winnen omdat hij tegen de nummers 2,3,4 en 5 moest spelen. Ook op deze leeftijd zitten er al spelertjes tussen die denken dat ze onze Wanne er wel simpel af zullen meppen. Nou, tegen al deze spelers kon hij heel goed mee komen en zorgde Wanne er voor dat ze allemaal flink aan de bak moesten. Deze spelers zijn op het einde nog net even wat gehaaider en slepen de belangrijke punten dan net nog even binnen.

Na een zeer warme, benauwde en vermoeiende 1e dag gingen Wanne, Joshua, Elve en Heleen Jonkman huiswaarts en vertrok Frank naar een hotelletje in de buurt. De ervaring is dat zo’n weekeinde extreem vermoeiend is, niet alleen voor de speler, maar ook voor de coach en niet te vergeten de toeschouwers, zeker met die hitte.

Fris en fruitig (nou ja), stond iedereen zondag om 9.00 uur weer in de startblokken om de laatste 5 wedstrijden te spelen. Mooi om te zien is dat Wanne nergens bang voor is. Hij vroeg aan 2 grote junioren of hij ook op die tafel mocht inspelen. En ja, wie vraagt die krijgt wat (of wordt overgeslagen) en een heel uur hebben ze daar ingespeeld.

Deze dag moesten er 5 wedstrijden gespeelt worden maar begonnen we toch al om 10.00 uur. Vandaag moest Wanne beginnen tegen de nummer 1 (en latere ongeslagen winnaar). Ook deze tegenstander had het heel lastig tegen Wanne, en het humeur van deze tegenstander en dat van zijn coach werd er niet beter op. Daarna moest Wanne tegen 4 tegenstanders die lager staan dan hij, en daar ging het helaas een beetje verkeerd. Een duidelijk mindere wedstrijd werd verloren. Last van te veel spanning en het idee van het moeten winnen blokkeerde Wanne. Daarna twee redelijk simpele overwinningen maar het goede spel van de eerste dag was er helaas niet helemaal. De laatste wedstrijd was er een van do or die. Zou hij winnen kon hij nog 5e worden. Helaas gebeurde dat niet en sloot Wanne het toernooi af met een 9e plaats.

Het was een lange zit en iedereen (Wanne, Joshua, Heleen en Frank) waren blij dat het er op zat. Hoewel het zondag wat minder warm was werd het op een gegeven moment toch wel erg benauwd en daar wordt je heel erg sloom en slap van. Na de prijsuitreiking maakte wij ons dan ook snel uit de voeten om naar huis te gaan.

Conclusie: Hoewel een 9e plaats iets minder was als waar wij op gehoopt hadden mogen wij toch zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat. Niet alleen over dit toernooi maar Wanne heeft in het afgelopen jaar ontzettend veel vooruitgang gemaakt zowel in de wedstrijden als in de trainingen. Grootste voordeel is natuurlijk dat Wanne volgend seizoen nog steeds bij de welpen mee mag doen terwijl de meeste van zijn tegenstanders over moeten stappen naar de pupillen. Als Wanne zo door blijft gaan zit er nog een prachtige tafeltennis toekomst in.

Heleen, Joshua en Elve, bedankt voor het rijden, supporteren en de ondersteuning in het afgelopen weekeinde, en op naar volgend seizoen.

Frank du Bois

Evenementen

19feb
Zaal gehuurd PAC
20feb
Zaal gehuurd PAC
20feb
Zaal bezet RTC training
21feb
Zaal gehuurd PAC
22feb
Zaal gehuurd Frank PAC
27feb
Zaal bezet RTC training
03mrt
Zaal verhuurd via voorzitter

Agenda

Februari 2019
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3