Bjorn Jansen verrassend winnaar poule landelijke spelers.

Op zondag 2 september hebben 61 deelnemers van 21 verschillende tafeltennisclubs uit heel Nederland deelgenomen aan het 17e TTV BIT.NL / Sport Europe 35 plus toernooi in Ede.
Er kwamen groepen spelers oa uit Amerongen,Hoofddorp, Zwolle, Rotterdam, Purmerend, Elst, 
Wageningen en Cuijk om dit jaarlijkse toernooi in het weekend direct voor de najaarscompetitie te spelen bij TTV BIT in Ede.
Sponsor van het toernooi "Tafeltenniswinkel Sport Europe" uit Eindhoven stelde voor iedere poule winnaar evenals vorige edities een geschenkenbon ter beschikking naast de vaste prijzen in natura.
B Jansen winnaar 2018                                                                           Winnaar Bjorn Jansen.

Poule 1 Het was deze aflevering ook weer gelukt om poule 1 gevuld te krijgen met sterke landelijke deelnemers en echte veteranen zoals Bjorn Jansen en Bert Nab. Helaas moesten op het laatste moment twee erdivisiespelers van Hercules, Bosman en Aalders en Francois de Leeuwe van Alexandria afzeggen.
Hierdoor kregen de spelers Maarten Loeve en Laurens van Raadshoven van het 1e team van TTVBIT naast Remon Langius, 20 minner Nino Stormink en Tom Hanegraaf net als de oud jeugdspeler van TTVBIT Bas Woudstra van de organisatie een wildcard. Er viel van mooi aanvallend en verdedigend spel te genieten voor de toeschouwers in een zeer sportieve ambiance. De onderlinge verschillen bleken klein. Waarbij mede door het voortijdig uitvallen van Maarten, nota bene 4 man op 5 van de max 7 te behalen punten eindigden in deze achtkamp. Werk voor rekenmeester Bert bij het uitzoeken onderling resultaat en gamestanden. Hieruit bleek dat Bjorn Jansen zo de verassende winnaar werd, Bas Woudstra nummer twee, gevolgd door Laurens van Raadshoven en Nino. Maarten 5e, Remon 6e, Tom Hanegraaf 7 een good old Bert  Nab sloot de rij.

In poule 2 met Hoofdklasse en Promotiehoofdklasse spelers bleken de onderlinge krachtsverschillen ook ultra klein. Koert van Rijn won de 5 eerste partijen maar door verlies van clubgenoot Hans von den Hoff en Johan Woudstra eindigden deze 3 man met verdediger John Kiele van Alexandria Rotterdam allen op 5 punten. Op basis van de onderlinge resultaten werd nestor Johan Woudstra knap 1e, debutant Hans van den Hof 2e, Koert slechts 3e en John Kiele 4e . 5. Frank Bijsmans met netjes 4 pnt,, 6. Sander Wurms 7. Rene van Dijk en 8 Bao Nguyen.

Verdeeld naar nivo werd er daarnaast in nog 5 poules op nivo 1/ 2e klasse tot en met 6 e klas/ recreant gespeeld waarbij vanaf poule 3 er veel deelnemers waren die de 55 jaar ruim gepasseerd zijn maar aantoonden dat tafeltennis een sport is die je erg lang op goed niveau kan volhouden.

In poule 3 met phk 1e / 2e klas waren de onderlinge krachtsverschillen ook klein waarbij iedereen elkaar punten afpakte. Voor begin van de laatste ronde konden nog 3 man poule winnaar worden. Door een nipt 3-2 verlies in de laatste ronde van tournooi regelaar Jan Mostert tegen Walter Lagrouw bleef hij op 17 punten steken ex aequo met Hans Speek . TTV Nootwheer coryfee Albert Huizinga won met 3-2 na een 2-0 achterstand, van Rikus Ottens en finishte juist als 1e met 18 punten. Bij het narekenen van de onderlinge uitslagen werd Hans 2e en Hans 3e. Andre Fikkers als niet materiaalspeler knap 4e met 14 pnt, 5e werd Rikus met 13 pnt, 6e Andre Lignos 13 pnt, 7e Walter met 11 pnt en 8e Wim vd Burgt 7 pnt.

In poule 4, 2e klas nivo waren de spelers erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bewees onze Poolse vriend Miroslav dat een goede aanval winstgevend kan zijn en ondanks een verliespartij tegen routinier Ivo Olthof eindigde hij met 19 punten als 1e nipt voor Ivo Olthof en 2e werd met 16 punten. Ioannis Avakov en Fred Geyten deden ook goed mee met elk 15 punten maar door onderling resultaat eindigde Fred als 3e en Ioannis als 4 e. 5 Thom Dickhoff 13 pnt, 6 Kees Koster10 pnt Mario Lentink 9 pnt, 8 Jos de Munnik 8 pnt 9 Carola Broelman 4 punten.

Poule 5 Niveau 2/ 3e klas. Debutant Arjan van Luttikhuizen deelde in deze 10 kamp de lakens uit en zijn verzoek om op 3e klas niveau te acteren maakte hij na een zomer doortrainen helemaal waar en werd 1e met 17 punten. Na hem eindigden 3 deelnemers gelijk met 15 punten maar na verrekenen onderling resultaat werd Roan van de Ploeg 2e, Wouter Sonderval 3e en Sipko van Luttikhuizen 4e. 5 Frans van Gent 13 pnt, 6 John van Tilburg 11 pnt, 7 Remco Thijssen 9 pnt, 8 Joop van Osch 8 pnt 9 Anton Cocu 3 pnt 10 Bert van Nijkerken 3 pnt.

In poule 6 Op 4e klas nivo een negenkamp met ook weer een klein onder krachtverschil waarbij Arie Soudad en TTVBIT voorzitter Wim van Ooijen beiden op 13 punten eindigden en uiteindelijk Arie, op onderling resultaat deze poule won. Gert van Laere handhaafde zich keurig met 12 pnt. Dit juist voor Alan Cheng en Enne Wierda die met 12 pnt resp. 11 pnt 4e en 5e werden. e plaats was voor Michel Ebben met 10 pnt. 7e plaats voor Dolly ten Geuzendam met 8 pnt, op de 8e plaats Frank Vonk met 7 pnt 9e plaats was voor Frans Prinsen met 6 punten ( helaas na 6 partijen gestopt).

Poule 7 De 6e klasse en recreanten niveau kende een verrassende ontknoping. Xander Ye, TTV BIT.NL
sponser Xander Ye eigenaar van TapAsia Ede stond na 8 ronden fier aan de kop doordat hij tot dat moment alles won. In de laatste partij bleek de TTV BIT.NL speler Martin Zijp net te sterk en won met 2-1 waardoor beiden 17 punten behaalden. TTV Nootwheer geweldenaar Eduard Harmens profiteerde hier optimaal van doorzelf met 3-10 te winnen van John Maas en werd met 18 punten
winnaar. Paul Eriks wed met 15 pnt 4e Els Buitenhuis bleek opnieuw de sterkste dame in deze poule en werd met 14 pnt 5e net voor BIT.NL ster Leida Lok die met 11 pnt 6e werd. Richard Bosch als absoluut debutant netjes 7e met 8 punten 8 Gerard Beyen 7 punten en John Maas 9e met 1 punt wat mede veroorzaakt werd door een blessure.

Direct na de prijsuitreiking door de wedstrijdorganisatoren Wim van Ooijen en Jan Mostert schoven nog 30 deelnemers aan voor het goed gevulde gevarieerde Chinees buffet van sponsor TapAsia en werden de barmedewerkers Rita en Hans Andeweg nog even in het zonnetje gezet voor de prettige manier waarop iedereen zijn natje en droogje kreeg.

Voor alle deelnemers was dit toernooi weer een goede voorbereiding op de komende week weer van start gaande competitie.

Evenementen

21mrt
Zaal gehuurd PAC
26mrt
Zaal gehuurd PAC
27mrt
Zaal bezet RTC training
28mrt
Zaal gehuurd PAC
28mrt
Clinic de Knoet
29mrt
Zaal gehuurd Frank PAC
31mrt
Zaal gehuurd NTTB

Agenda

Maart 2019
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31