TTV BIT is mijn club geworden

Rob de Pater (69) stond niet te trappelen om in deze rubriek het woord te mogen voeren. ,,Ik ben een vrijwilliger maar er zijn er meer binnen ttv Bit.nl. Maar als je denkt dat ik hen ook vertegenwoordig, doe ik mee."
Rob de Pater

Typerend voor een Hagenees die, sinds de jaren negentig in het Edese zijn stekje heeft gevonden.

,,Hoewel ik een echte Hagenees ben gebleven heb ik nooit spijt gehad wegens werkwijziging naar Ede te zijn verhuisd. Ik kom uit een echte volksbuurt en ben niet op mijn mond gevallen. Maar heb altijd oog voor de medemens", gaat de 'Bitter' verder.

LUST EN LEVEN Het vrijwilligerswerk, al sinds zijn twintigste waar hij ook woonde en nu sinds bijna tien jaar bij de Edese tafeltennisclub, is zijn lust en zijn leven.

Zo begeleidt hij een jeugdteam, verricht bardienst, zit in de organisatie van de Edese bedrijfstafeltenniscompetitie, verricht kascommissiewerk, valt indien nodig in bij de recreantentraining en speelt zelf nog een aardig potje tafeltennis.

,,Ik denk dat ik in het seizoen ongeveer vier tot vijf dagdelen bij de club doorbreng. Bijna twintig uur en wat ik mag doen doe ik met volle overgave", gaat de vrijwilliger verder.

KOESTEREN Hij spreekt bewust over 'mag' doen en niet 'moet' doen.

,,Op het moment dat het een moeten wordt gaat het plezier er af. Niet alleen voor mij maar ook voor degene waarvoor ik het doe. Bij Bit.nl is het vrijwilligerskorps behoorlijk bezet. Natuurlijk zegt elk bestuur dat het schreeuwt om vrijwilligers. Maar ik zeg altijd koester degene die je hebt en probeer daarnaast aanvulling te krijgen. De tafeltennisvereniging telt ruim 150 leden van alle leeftijden. Bij ons staat de deur voor iedereen open. Ook kenmerkend is dat als de schouders er onder moeten worden gezet, een beroep op de leden zelden onbeantwoord blijft."

RUSTIG PERSOON De Pater omschrijft zichzelf als een rustig persoon, die eerst luistert en daarna een oordeel vormt. Maar ook als een lid, waarbij zijn motto is dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is.

,,Als je ja zegt tegen een klus moet je er ook het beste van maken. Voor mij staat het individu altijd voorop binnen een club. Als zij plezier hebben gaat het mij goed", glimlacht de supervrijwilliger.

WEGKIJKEN Wegkijken doet Rob de Pater niet graag.

,,Natuurlijk ben ik weleens niet ingeroosterd. Dan kan ik aan de andere kant van de bar van mijn drankje of een gesprek genieten. Maar dan werk dat blijft liggen en help. Misschien moet je dan aan jezelf denken. Maar de ratio verliest het en zegt: het is toch ook jouw club geworden. Vele handen maken licht werk en het is een kleine moeite."

JALOERS Welke club zou niet jaloers zijn op zo'n vrijwilliger? Misschien worden ze schaars maar bij ttv Bit.nl niet.

,,En dat waardeer ik bij deze club. Elke vrijwilliger doet hier zijn best. En zo niet, zeg het dan gewoon tegen elkaar. Open communicatie lost veel op. Mijn motto is 'Geen woorden maar daden'. Een Hagenees, die Ajax koestert, de slogan van die Rotterdamse club gebruikt, maar ttv Bit.nl graag dient", sluit de Edenaar gedecideerd af.

Evenementen

25mei
Zaal gehuurd NTTB
26mei
Zaal gehuurd NTTB
01juni
LW training zaal gehuurd
02juni
Zaal gehuurd NTTB

Agenda

Mei 2019
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2