Clubkampioenschappen jeugd 2019

Op zaterdag 26 januari zijn de clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. Dit jaar had elke selectie zijn eigen toernooitje zodat iedereen op zijn eigen niveau kans had op een prijs. De spelers waren ingedeeld in een poule van 5 of 6 en het systeem was zo gemaakt dat iedereen altijd door kon spelen.

Bij de C-selectie was er uiteindelijk een spannende finalepoule met Leonard, Jorian en Thomas. Jorian ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor en mag zich dus kampioen van de C-selectie noemen. Leonard pakte de tweede plek en Thomas werd knap derde.

De B-selectie bestond maar uit drie spelers en die werden bij de beginpoules opgedeeld bij de A en C-selectie. In hun finalepoule pakte Joram de eerste plek en werd daarmee kampioen van de B-selectie. Achter Joram werden Kevin en Xander tweede en derde.

Bij de A-selectie moest Jaël proberen zijn titel van vorig jaar te verdedigen. In de halve finale ging het echter mis voor hem. In een spannende halve finale versloeg teamgenoot Jeroen hem knap in een vijfsetter. Sam bereikte net als vorig jaar weer de finale door in de halve finale zijn zusje Elve te verslaan.
In een zinderende finale waarin de mooiste rally’s gespeeld werden, versloeg Sam Jeroen na vijf sets. Nadat hij vorig jaar dus nog in de finale verloor, pakte Sam dit jaar wel de titel en mag hij zich de clubkampioen jeugd noemen van Bit.

Naast de enkels werd er ook gestreden voor de clubkampioen dubbel. Jaël en Jeroen, in de halve finale enkels nog rivalen, speelden nu samen de finale tegen Sam en Joshua. Jeroen en Jaël waren duidelijk de sterkere en wonnen dan ook vrij eenvoudig met 3-0. Zij zijn dus de clubkampioen dubbel van 2019.

Al met al was het een geslaagde dag. Er zijn mooie wedstrijden gespeeld met als resultaat een terechte clubkampioen.

Evenementen

23juli
Clinic SportServiceEde

Agenda

Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4