Gert Marcus grootste kandidaat titel 55-plus toernooi

Met nog een ronde te gaan is het aantal kanshebbers te overzien. Een ruwe blik laat zien dat er nog drie spelers een kans op de hoogste posities hebben. Maar de grootste kanshebber is zonder twijfel Gert Marcus. Hij heeft tenopzichte van Steven Koster en Eip Janssen een licht voordeel. Beide spelers moeten een slechter resultaat zien weg te spelen. Maar omdat elke speler zijn of haar slechtste twee resultaten mag laten vervallen is een verrassing niet helemaal uitgesloten.

wk 9 01

De druk op de indeler is groot. Vrijwel gelijk na afloop van de vijfde ronde werd hem al gevraagd wie tegen wie spelen.
,,Ik wil alleen prijsgeven dat waarschijnlijk Gert Marcus, Steven Koster en Eip Janssen elkaar zullen ontmoeten. Maar dat hangt ook van andere niet beinvloedbare omstandigheden zoals aanwezigheid. Of elkaar al meerdere malen hebben ontmoet, dan wel een op het oog gelijk sterkte programma. Voor het ei is gelegd moet er nog wat gebroed worden”, aldus de mysterieuze organisator.
wk 9 02
[LOTERIJ] Het betekende wel dat op de voorlaatste speeldag weinig cadeaus werden uitgedeeld. Of het moest onze Leida lok zijn, die weer met de loterij de aandacht vroeg. Deze keer waren Jaap Waaijenberg en Ed Vaessen de gelukkigen, die in ieder geval wat moois meekregen. De loting werd verricht door Lara Threels. Zij speelden daarna tegen Ed Vaessen en u raad al wat de uitslag was!
De indeler stond deze keer een beetje voor een dilemma. Minimaal vijf titelkandidaten die een min of meer gelijk programma verdienden. Maar daarnaast ook op letten dat over het hele toernooi elke speler gelijke kansen heeft. Of het gelukt is mag u als deelnemer zelf bepalen. Nu ik het toch over de volmaaktheid van het systeem heb, kan ik wel even aanhaken bij datgene wat ik onlangs tijdens een museumbezoek zag.
Nu wil ik de 55-plusgroep bij onze tafeltennisvereniging en zeker de club niet vergelijken met een museum (stuk). Hoewel een aantal spelers al behoorlijk lang actief is bij de club. Ik las daar wat er niet echt stond: Ik ben de ideale tafeltennisser voor iedereen. Ik ben naar wens snel of langzaam en spontaan of introvert achter de tafeltennistafel. Ben wel een doener of denker. Meer een kameleon en na vanmorgen een illusie armer. Het is een lokkertje zonder haar creatie te hebben gezien.
Een vergezicht van nabij hangt alleen in ons clubhuis. Een doek van vele centimeters, waar menig denkbeeldig punt op wordt gemaakt, zonder dat het veel energie kost. Maar je moet de echte kunst ook wel willen zien! Een vergezicht zie ik wel achter de tafel deze ochtend.
wk 9 04

Gert Marcus heeft er het zicht goed in. Elke bal is raak en geen knakenbal is nodig. Een serieuze titelkandidaat zo lijkt het.
Hoewel dat eigenlijk voor alle rekenaars onder ons is weggelegd. Zij willen een slechte score verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld Jan Mostert na twee nul scores. Tactisch twee keer een bye zal de oude nestor hebben gedacht. Maar de indeler is ook niet gestoord en zorgt voor een unieke indeling. 
Dat biedt Gert Marcus weer kansen die een punt moet wegspelen. De oud-Wageningen voetballer volgens Wageningen kenner Frits van de Bijl een kanjer, speelt als een kanjer. Hij benaderd bijna de honderd procent score. Maar drie punten helft Gert op weg naar eeuwige roem. Daar zie ik Herman Meppelder. Hij vertelde mij net met een vrolijk gezicht vier punten te hebben gescoord. Ik zie er in de uitslagen lijst maar twee. Kwestie van tellen dus. Herman kan bij zijn Hooge Hoedt terrasflat treuren op zijn bankje, niet geheel toevallig leugenaarsbankje gedoopt. Ede Stad schreef er gisteren (woensdag pagina 15) nog over. Herman was er trots op hoewel de insider beter weet. Ook met de vaststelling dat vriend Meppelder nooit liegt maar altijd zijn eigen waarheid verteld. Dat is een verschil heden ten dage. Maar toch.
wk 9 03[WERELDSE DINGEN] Maar zijn wij niet allen uniek achter de tafeltennistafel. Ik denk het wel want zonderlingen kennen wij niet. De grootste zonderling is degenen die geen enkele afwijking heeft, aldus dichter Aalt Kok. Ik ben ze niet tegen gekomen en dat is de charme van onze groep. Een groep die als gepensioneerde, al lang staande op de nullijn, toch wel op de kleintjes letten. Eerst weten ze voor de hele wereld alle problemen op te lossen. Maar in huiselijke kring (TTV BIT.NL) ligt dat wat subtieler.
In dit geval meer over hoeveel tijd het tafeltennisspelletje gedurende de afgelopen zes dagen heeft gekost. Dat is dus kennelijk iets anders dan hoeveel plezier het heeft opgeleverd. Ooit een volmaakte deelnemer mee gemaakt? Zeg het gerust voort.
Toch pik ik het signaal even op. Is hier de eerdere spontane maar introverte, doener of denker aan het woord? Ik moet het antwoord schuldig blijven. Ik kijk ik zekerheidshalve even het vergezicht van nabij aan. Wie heeft alle zes speelronden mee gedaan en wat is daar voor lering uit te trekken?
Ik zie dat gezien het aantal gespeelde games (liefst 61) Rob de Pater het meest achter de tafel stond. Hij wordt overigens op de voet gevolgd door Wim Houkes met 60 games. In contrast met Gerard Beijen die zijn partijen in slechts 52 games besliste. En de overal als tweede opduikende Steven Koster stond 53 games achter de tafeltennistafel.
Maar is deze redenatie eerlijk? Nee, ik denk het niet. Want Jan Mostert moet vrijwel elke partij tussen de veertien en eenentwintig punten maken. Is er een normale of volmaakte redenering op los te laten. Ik denk nog maar eens een museum te gaan bezoeken. Wie weet wat het ons leert.

[KLEIN MAAR DAPPER] Trouwens je hoort haar zelden. Ze is klein van stuk. Heeft voor het tafeltennissen vaak nog veel te doen. Komt net op tijd aan. Heeft een tergend harde tafeltennisslag. Mag als enige met haar volle gewicht op de tafel hangen wegens de korte armen. Staat haar mannetje om een cliché te gebruiken. Je verraad haar leeftijd na ruim tachtig kaarsjes niet. Zij neemt op de ranglijst de…plaats in. Ze versloeg al: Jan Hopman 2x en Ben Ploegaert. U raadt het al Lieneke Langerak is mijn kanjer deze keer.
Dan maar toe naar de uitsmijter van de donderdagmorgen. Een tegeltjeswijsheid van Jan Hopman.
Hij kondigt per mail in HOOFDLETTERS aan te komen. Hij houdt dus rekening met mijn handicap niet alles goed te lezen of te interpreteren. Hopman, bijna 85 jaar jong schrijft mij letterlijk: die niet alles kan maar het wel probeert. En zie hij versloeg niet alleen good-old Steven Koster maar ook lijstaanvoerder Eip Janssen. Een resultaat dat niet alleen uit de lucht kwam vallen maar expliciet aangeeft dat de bijna ideale tafeltennis collega wel in ons midden is. Is hier sprake van toeval. Nee, is mijn conclusie na een grondig intern onderzoek. Niets gebeurd zonder reden. Geen enkele speler meer met nulpunten en nog geen kampioen bekend.
Wat moet de laatste speeldag (7 maart) een plezierige en spannende worden.
En dan heb ik het nog niet gehad over de verrassing van de heren retdoksekuoh.

wk 9 stand

Tot volgende week
Uw dienaren Leida Lok en Eip Janssen

Evenementen

25mei
Zaal gehuurd NTTB
26mei
Zaal gehuurd NTTB
01juni
LW training zaal gehuurd
02juni
Zaal gehuurd NTTB

Agenda

Mei 2019
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2