Hoog bezoek bij TTVBIT

Vandaag dinsdag 11 juni is de start gemaakt met de voorbereidingen van het plaatsen van de zonnepanelen, vandaar de hoge kraan die de zware kisten van honderden kilo's met apparatuur op onze speelzaal deed takelen. 
Onder toeziend oog van gebouwbeheerder Hans Andeweg die de komende dagen alles begeleid komt de energiebesparing een stuk dichterbij.

Zonnepanelen 3

Het bestuur dat al sinds verleden jaar met energiebesparende maatregelen is begonnen kon na de extra Algemene Leden Vergadering (ALV) van oktober 2018 waarbij de leden werden geinformeerd over de te nemen energie maatregelen verder gaan met de plannen. 

In de ALV werd tevens een akkoord gevraagd voor de te nemen investeringen zoals een aanvraag voor een lening bij de gemeente Ede, de ALV ging hiermee akkoord en het bestuur kon dus verder gaan met de voorbereidingen, commissie met Wim Spelt en Bao Nguyen werd gestart en zij gingen achter de schermen druk aan de slag.

In de tussentijd zijn er inmiddels al verschillende aanpassingen gedaan in het clubgebouw, er is een nieuwe meterkast gekomen met extra groepen die nodig zijn voor de zonnepalen. En er is een slimme meter geplaatst die ons straks voorziet van extra informatie wat de zonnepanelen ons opleveren en wat we besparen.

Deze resterende week gaan de monteurs verder met het plaatsen van de leidingen, aanbrengen van de bedrading en de omvormers, en het monteren van de ruim 100 zonnepanelen, de verwachting is dat aanstaande donderdag alles geinstalleerd is.

Kortom TTVBIT is bijna klaar om een steentje bij te dragen aan een beter milieu, zoals het zelf opwekken van energie door deze zonnepanelen, en hiermee besparen we als vereniging uiteindelijk veel geld, want de energiekosten zullen de komende jaren alleen maar blijven stijgen.

Zonnepanelen 2

Zonnepanelen 4

Zonnepanelen 5

Ga naar artiikel oplevering <klik hier>

Evenementen

Geen evenementen

Agenda

Juli 2020
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2