Twee koplopers bij 55plus seniorentoernooi

[EDE] De spanning loopt op bij het 55plustoernooi. Na de vijfde speelronde sloeg Jan Mostert zijn slag. Hij maakte de twee punten achterstand op koploper Eip Janssen goed.

Met een beetje fantasie komen nog zeker vijf deelnemers (in alfabetische volgorde: Bert van de Bovenkamp, Eip Janssen, Jan Mostert, Ben Ploegaert en Henny Pouw voor de titel in aanmerking. En wat hoor je bij dit vijftal. ,,Ik wil geen kampioen worden. Ik denk dat het onmogelijk is." Mijn conclusie: Wie geen dromen heeft over de titel heeft evenmin een werkelijkheid.
IMG_6296_640x480.JPG

[STILTE] Het toernooi heeft na vandaag (donderdag17 oktober) nog twee speeldagen te gaan. Ons Nederlanders is het eigen om bij niet klagen maar aan te nemen dat het goed gaat. Je zou ook kunnen zeggen dat we niet zo complimenteus zijn.

Het aantal deelnemers is wekelijks weer anders. Nu sloot Michael Veenendaal weer aan en melden vijf leden zich af wegens ziekte of andere ongemakken. Leuk was ook dat de even niet tafeltennissende Jaap Waaijenberg langdurig ons gezelschap kwam houden. Een groot aantal aanwezigen (zie foto) luisterden in de pauze ademloos naar Hilco Kranendonk. Hij staat samen met Teun Slagter aan de basis van het Henk Mombarg ‘ouder(en)-jeugdtoernooi’. Een geweldig initiatief om twee redenen. Je eert een oud lid die heel veel voor de club BIT.NL heeft gedaan. En je verenigd oud en jong op een leuke sport zaterdag. Meer info: https://www.ttvbit.nl/www/1236-ouder-en-jeugdtoernooi
Meer aanwezige leden op een donderdagochtend heeft meerdere voordelen. Laat ik er een noemen naast gezelligheid. Meer inkomsten bij onze tafeltennisclub. Want het kopje koffie, heerlijk door Rob de Pater in een thermoskan bewaard, wordt nu niet alleen maar in de pauze genuttigd, maar ook al bij binnenkomst. En laten we eerlijk zijn elke bestede euro is winst op de clubbalans. En als ik het over koffie heb ontdekte ik nog een ander fenomeen. Maar daarover verderop.
IMG_6302_640x480.JPG[Nutteloos weetje]
Op de achtergrond staat de televisie zachtjes op Q-music waar NPO-radio 5 gezien de aanwezigen meer op zijn plaats zou zijn. Een fanatiek lid (wie anders dan onze vriend Steven Koster) heeft in een verloren uurtje de gemiddelde leeftijd van onze groep uitgerekend. Hij kwam uit op een totaal aantal jaren van 2076 en een n=28 (mogelijke deelnemers). Dan schrik je toch wel even: 74 jaar en 1 maand. Steven noemde dat een ‘nutteloos weetje’. Maar ik en waarschijnlijk u beseft dat het heel bijzonder is welke levenservaring er elke donderdagmorgen in de kantine van onze club aanwezig is. Terug naar het randverschijnsel waarbij de tafeltenniswedstrijden bijna bijzaak zijn. De radio gaat ongevraagd uit en ik zie een zender opgezet waar onafgebroken detectives zijn te zien. Voor wie? Ik zou het niet weten binnen ons lokaal. Maar misschien mis ik daarvoor iets. Je speelt een partijtje, komt terug en plotseling staat een herhaling darten RTL 7 aan. Co Stompé, Raymond van Barneveld en soms Vincent van der Voort analyseren de wedstrijd van Michael van Gerwen. Het gekke is dat je die ‘keukenkampioen’ darter toch wat gaat volgen. Wat heeft dat nu met ons toernooi te maken?

Darten is een sport die ik niet beheers en waarvan ik de idee heb dat ik daar mij niet thuis zou voelen. Maar dat is meer een gevoel dan werkelijkheid. Maar een ding viel me wel op. De opkomst met al die uit duizenden kelen opklinkkende liedjes is pakkend. Zou het niet mooi zijn als bij onze partijen dat ook eens wordt uitgeprobeerd. Het brengt wat leven in de brouwerij. Ik zie soms spelers dansen van plezier bij winst en het schaamrood krijgen bij verlies. Maar als elke speler op zijn beurt door de haag van minimaal twintig spelers naar de eerste tafel mag lopen, moet dat een ultiem gevoel zijn.IMG_6300_640x480.JPG[OPKOMST] Waarom naar de eerste tafel? Simpel, ik zie elke donderdagmorgen (en soms maandagmiddag) dat wij ouderen als eerste in de zaal zijn om de het dichts bij de bar staande tafel te bezetten. Kennelijk iets magisch.

Een deelnemer vroeg me laatst al of ik bij de indeling ook niet de tafelnummering zou willen zeggen. Dan kwam hij, niet al te snel ter been, ook eens prominent in beeld. Dat gaat ons (Leida en Eip) net iets te ver. Maar de ‘klager’ in de goede zin des woord bracht mij wel op het idee eens te kijken welke openingsnummers bij een aantal onder ons zou passen.

Daar gaan we dan. Voor Aart Jansen lijkt me Bring iT on home van Van Morrison toepasselijk. Bij Wout van de Groep, analoog aan zijn facebook pagina: Sinterklaas wie kent hem niet van Het Goede doel. Natuurlijk heb ik ook oog voor de jeugd. Voor onze
Niels van de Bospoort is het door Lisa Lois prachtig gezongen Halleluja wel van toepassing.

Nee, bij Rob de Pater geen Harry Klorkestein met O O Den Haag maar het mooie Geen
woorden maar daden. Hij heeft nog wel wat puntjes nodig op de ranglijst. Maar dat terzijde.

Het legendarische Sound of Silence van Simon en Garfunkel past wel bij de over zijn prestaties bescheiden zijnde Gerard Beijen. Wat te denken van Lieneke Langeraks ‘Ich bin wie du’ van Marianne Rosenberg. Is toch onmogelijk want niemand heeft toestemming op de tafel te klimmen en terug te slaan, behalve Lieneke.

Bij Herman Meppelder hoefde ik na vorige week niet lang na te denken. A star is born van Lady Gaga.
IMG_6298_640x480.JPGBij de familie Koster past denk ik wel ‘Alle duiven op de dam van Gert en Hermien’. Hoewel ik alsnog twijfel. Dit echtpaar is toch echt veel leuker dan het zangduo. Maar dat terzijde.

Voor Leida Lok lijkt het ‘Ave Maria’ uitgevoerd door Andrea Bocelli wel toepasselijk. Heeft voor mij een dubbele betekenis.

Zelf zou ik graag opkomen onder het nummer Du van Peter Maffay, of te wel ik eet je op. Ik heb het gevoel dan al met 1-0 voor te staan.
Bij Jan Hopman vind ik Gerry & The Pacemakers met You'll Never Walk Alone wel toepasselijk. Het waarom laat ik aan jullie fantasie over.

Bij Jan Mostert hoefde na vanmorgen niet lang na te denken. Vanuit Bennekom in file staan, veel te laat komen en spelers laten wachten. Dat kan alleen maar betekenen: Ginny (John) Come lately van Bryan Hyland.

Voor Henny Pouw lijkt me de ‘Songbird Symphony’ met Uncle Pea, de pauw, wel toepasselijk.

Tot besluit zou ik voor alle niet genoemden het nummer Nothing Rhymed van de legendarische achter een piano zittende Gilbert O'Sullivan willen laten klinken.

Henk Lambooij is een voormalige Hagenoos (wat dat is leg ik volgende keer wel uit}. Voor hem zou ik Golden Earring met Sound Of The Screaming Day, graag horen.

En zo kan ik wel doorgaan, maar ik vrees dat de tafeltennisochtend indien dit werkelijkheid zou worden geen half dagdeel maar anderhalf dagdeel vergt.
IMG_6301_640x480.JPG

[SPEL] Dan de wedstrijden van deze donderdag zelf. Wat een verrassingen deze ochtend. De black-out van de voormalige lijstaanvoerder (Janssen) mag ik niet vergeten. Maar daarmee doe ik een ander tekort.

Dus schrijf ik over de magistrale overwinning van Francine Koster op Eip Janssen. De eerste raakte echt alle ballen goed. De laatste had daarop weinig verweer. En kom niet bij me aan dat Janssen een slechte dag had. Nee, Francine Koster waarvan we al wisten, dat zij wekelijks met veel plezier tafeltennist, zette het de laatste maanden geleerde echt om in daden. Een dik verdiende overwinning na een hevige strijd.

In een bekend praatprogramma (Veronica Insite) zouden Johan en Gijp gegierd hebben. Nee, niet over de aftrap. Maar wel over de smashes die de lijstaanvoerder om zijn oren kreeg. En er zou vast wel een verhaal uit de doos zijn gevolgd. Maar niet over dit duo, want dat kruiste de degens voor het eerst in een officiële wedstrijd. En naar ik van de wedstrijdleider begreep voorlopig ook voor het laatst.

Overigens werd Koster – Janssen op veilige afstand afgewerkt van de tafel waarop manlief speelde. ,,Hij ziet alles en houd je goed in de gaten”, wist Eip Janssen. ,,Dat laatste klopte. Een verkeerd ingevulde uitslag werd later gecorrigeerd. Michael Veenendaal won van Francien Koster en niet omgekeerd. Dat zag Steven goed. Typerend voor de sportiviteit waaronder deze wedstrijden worden gespeeld. Geen punt cadeau geven maar ook niet krijgen.

Nog een schrikmoment in de partij tussen Leida Lok en Ben Ploegeart. De laatste ligt halverwege de zaal op zijn knieën. Je vraagt je af wat er aan de hand is. Gelijk kijk je om je heen of Ed Vaessen of andere dokter nog in de zaal is. Gelukkig is die niet nodig. Wat blijkt. Leida kan echt goed tafeltennis. Zij legt een bal net achter het netje. Ben probeert er nog heen te duiken maar uiteraard kansloos. Hoe mooier hoe gekker.

[LAATSTE] Dan nog even het spelen voor en na de koffiepauze. Steven Koster, Rob de Pater, Lieneke Langerak en Henny Pouw bleven voor de break ongeslagen. Ben Ploegaert en Jan Oosterbeek putten juist weer inspiratie uit de cafeïne en soms (Henny) nicotine. Maar er was deze keer een speler die zowel voor als na de pauze alle punten scoorde: Jan Mostert. Geen wonder want iedereen was al ingespeeld en op dreef. Dan is de nestor er niet. Moet er gewacht worden. ,,Dan koel je af en is de vorm weg”, liet een deelnemer zichtbaar teleurgesteld weten. Maar Mostert was zich van geen kwaad bewust. En gaat volgende keer vast al om 08.00 uur van huis naar het clubhuis. Lopende veronderstel ik.
IMG_6297_640x480.JPGDe stand per 17 oktober 2019:

    19-9 26-9 3-10 10-10 17-10 best 5 totaal Gem.
1 Eip Janssen 3 3 3 4 2   15 70,83%
2 Jan Mostert 4 2 3 2 4   15 65,31%
3 Ben Ploegaert 2 3 3 3 2   13 62,22%
4 Henny Pouw 3 4 0 3 3   13 59,18%
5 Bert van de Bovenkamp 3 2 3 3 1   12 59,18%
6 Aart Jansen 4 1 3 3 0   11 63,16%
7 Lieneke Langerak 1 2 3 3 2   11 59,18%
8 Steven Koster 0 0 3 3 3   9 70,37%
9 Anton van den Hoven 3 1 3 2 0   9 55,26%
10 Lara Threels 0 2 3 1 2   8 47,37%
11 Gert Marcus 1 2 3 0 2   8 47,22%
12 Rob de Pater 0 2 3 0 3   8 44,68%
13 Herman Meppelder 0 0 0 4 3   7 70,00%
14 Gerard Beijen 2 2 1 2 0   7 47,50%
15 Wout van de Groep 3 3 0 0 0   6 46,88%
16 Leida Lok 3 0 0 3 0   6 40,82%
17 Jan Oosterbeek 0 3 0 1 2   6 40,00%
18 Frits van de Bijl 1 2 0 0 0   3 41,18%
19 Anneke Harms 1 2 0 0 0   3 36,84%
20 Niels van de Bospoort 0 0 0 1 2   3 22,73%
21 Michael Veenendaal 0 0 0 0 2   2 50,00%
22 Francine Koster 0 0 1 0 1   2 12,12%
23 Jan Hopman 0 0 0 1 0   1 25,00%
24 Henk Lambooij 0 0 0 1 0   1 22,22%

 

Evenementen

28okt
Sportklas PAC 13.45-15.00
04nov
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Oktober 2020
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1