Impressie "Henk Mombarg" Ouder(en)-jeugd toernooi

Ach, weer eens wat anders op de zaterdag dan “ergens in de Achterhoek” toeschouwer te zijn bij een voetbalwedstrijd van een van de kleinkinderen in een voor mij volstrekt onbekend dorp (Wolfertsveen, Zieuwent, Loil om maar een paar te noemen).

Nee, dit keer gewoon een thuiswedstrijd in Ede. De kleinzoon (13) had er z’n voetbalwedstrijd in Dichteren (onderdeel van Doetinchem) voor afgezegd, arriveerde op vrijdagavond om te blijven slapen en ’s anderendaags een koppel te vormen met opa in het Henk Mombargtoernooi. Een tafeltennisactiviteit, vernoemd naar een coryfee van de club, met een grote betekenis voor o.a. de ontwikkeling van de jeugd. En helaas veel te vroeg overleden.

Henk Mombarg 2019 Winnaars

Om ongeveer ½ tien de kleedkamer bij ttv Bit.nl opgezocht. En daarna een balletje ingeslagen om de spieren warm en soepel te krijgen. Als je 13 bent gaat dat wat makkelijker dan op je 77e.
Even rondgekeken in de ruimte die zich gaandeweg vulde met ouderen en jongeren in vrijwel alle leeftijdsklassen. Geprobeerd gezichten te herkennen en vooral de daarbij behorende namen. Van een enkele collega in de 75+-groep van onze club lukte dat wel, maar waarom doen de jongeren daar niet aan mee. Die veranderen zo, dat ze allang niet meer op zichzelf lijken. Uiteraard is dat niet zo verwonderlijk als je ze als baby hebt gezien en ze zijn nu 8,9 10 of 11 jaar. Ik heb me daar maar bij neergelegd. Maar van de tegenstanders die onze tafel passeerden heb ik vrijwel alle namen onthouden en ook van wie we hebben gewonnen. Ja, verliezen is niet mijn ding, dus dat is verdrongen……………….

Het toernooi zou rond 10.00 uur beginnen en dat was ook zo. Iets wat je zelden meemaakt bij andere toernooien. Waarschijnlijk komt dat door de organisatoren Hilco en Teun, die er een strakke planning op nahielden.

Het openingswoord van Teun was kenmerkend. Hij deed het volgens eigen zeggen zonder microfoon, maar na enige tijd had ik toch de neiging om het geluid wat zachter te zetten. Knop niet gevonden uiteraard.

Heel erg leuk was de opzet. 22 koppels die in 6 ronden 5 andere koppels troffen en 1 ronde vrij waren om op adem te komen. En dat bleek inderdaad voor “opa” hard nodig.

Het aardige van tafeltennissers is, tenminste dat is mijn ervaring, dat ze bij het inspelen vrij gauw in de gaten hebben of ze met een ervaren speler of een volstrekte beginner te maken hebben. In het laatste geval houden ze daar rekening mee, door de beginner in staat te stellen zelf ook regelmatig de bal naar de andere kant -en over het netje- te slaan. Dit geeft aan, dat de wil om te winnen ondergeschikt is aan het plezier in tafeltennissen. En dat was de rode draad in het toernooi, dus de winst van de hele dag!

De strakke planning leidde natuurlijk tot de prijsuitreiking op het van tevoren vastgestelde tijdstip, nl. 15.00 uur. Hoewel het toernooi als hoofdreden plezier maken had, is er natuurlijk wel voor de nummers 1,2, en 3 een prijs want die hadden ze zeker verdiend. Op nummer drie is geëindigd het koppel Dion en Elias Helms met maarliefst 26 punten van de te behalen 35 punten. Plek 2 is bezet door het koppel Joshua en André Jonkman die bij elkaar 28 punten in de wacht wisten binnen te slepen. De eerste plek is bezet door het koppel dat maar 2 punten heeft laten liggen in het gehele toernooi en dus 33 punten heeft weten te scoren Moreno en Sophie Bongers! Van harte gefeliciteerd met dit welverdiende resultaat!

Het verslag heeft als titel impressie, dus naast de tekst hierbij ook nog een aantal foto's van het toernooi!

Henk Mombarg 2019 Sfeer

Henk Mombarg 2019 Sfeer2

Henk Mombarg 2019 Sfeer3

Henk Mombarg 2019 Sfeer4

Henk Mombarg 2019 Sfeer5

Henk Mombarg 2019 Sfeer6

Ook de loempia's smaakten weer heerlijk dit toernooi! Bedankt Bao!

Henk Mombarg 2019 Sfeer7Loempia

Henk Mombarg 2019 Sfeer8

Het toernooi kan natuurlijk niet georganiseerd worden zonder organisatoren, verstopt achter de bekers 1 van de 2 organisatoren Hilco Kranendonk.

Henk Mombarg 2019 mede organisator

Als laatste foto ter nagedachtenis van Henk Mombarg heeft het gehele toernooi een "kaarsje" op de bar gestaan omdat Henk zoals in het artikel ook staat beschreven veel voor onze club betekent!

Henk Mombarg 2019 Nagedachtenis Henk Mombarg

 Dit verslag is geschreven door Steven Koster. Dank daarvoor!

 

 

 

Evenementen

28okt
Sportklas PAC 13.45-15.00
04nov
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Oktober 2020
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1