Nieuwe Coronamaatregelen, bar gesloten tot 31 oktober.

De samenleving wordt hard getroffen door de nieuwe corona-maatregelen. Het kabinet heeft aangegeven dat deze nodig zijn is om de exponentiële stijging van de verspreiding van het corona-virus in te dammen. De maatregelen zijn er op gericht de verspreiding van het virus over 3 weken beduidend kleiner te laten zijn. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor het sociaaleconomische leven in Nederland waar de sport zo’n belangrijk onderdeel van is.

Hieronder zal nog meer uitleg worden gegeven, maar voor TTVBIT geldt dat de bar sowieso gesloten is tot 31 oktober. Dit houdt ook in geen koffie of thee schenken, mocht u iets willen nuttigen dan wordt u verzocht een eigen bidon mee te nemen met daarin water of frisdrank. Na het spelen (competitie of training) wordt u verzocht de speelzaal dan ook zo snel mogelijk te verlaten en thuis te douchen.

Net als na eerdere persconferenties zijn er ook nu volop vragen over de uitwerking van de maatregelen op de sport. Met behulp van velen, waaronder medewerkers van sportbonden, wordt gewerkt aan het verduidelijken van de maatregelen en het bijwerken van de informatievoorziening.

Voor nu is het alvast handig om de veel gestelde vragen van VWS door te kijken omdat daar antwoorden te vinden zijn op een aantal vragen die gisteravond (28 september) al opgekomen zijn.

Zie onderstaande link, hierin staan al veelgestelde vragen over het coronavirus en sport.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

De belangrijkste daarin:

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
Voor TTVBIT geldt hiervoor nog steeds het protocol van juli waarin staat dat niet meer dan 35 personen tegelijk in de zaal aanwezig mogen zijn.

Gelden er extra maatregelen voor sportkantines?
Ja, sportkantines worden gesloten vanaf 29 september 18:00 uur.

Waarom moeten sportkantines sluiten en andere horeca niet?
Het doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Zo kan de sportbeoefening zo lang mogelijk doorgaan.

NTTB:
Het ‘Wedstrijdspot Protocol’ en ‘Aanvullend Protocol Verantwoord Sporten’ hebben een update gekregen. Deze documenten zijn te vinden in het Corona-dossier via:
https://www.nttb.nl/coronadossier/

 

Evenementen

19apr
Online PubQuiz 19.30
10mei
ALV 2021 19.45

Agenda

April 2021
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2