Kleurrijke doorbraak: groene en roze rubbers toegestaan per 1 oktober.

Zijn de rubbers van jouw batje vanaf 1 oktober 2021 nog altijd rood-zwart of ga je voor iets nieuws? De keuze is aan jou, want de International Table Tennis Federation (ITTF) heeft besloten dat je vanaf die datum kunt kiezen uit nieuwe, moderne kleuren die je rode rubber mogen vervangen. Let op: één kant van je batje moét dus voorzien blijven van een zwart rubber.

Kleuren badje

Het idee voor de nieuwe kleuren is ontstaan uit de gedachte om tafeltennis te moderniseren. Spelers moesten meer kleuropties krijgen, die beter passen bij de huidige tijd, zo legt Claudia Herweg, hoofd materiaal bij de ITTF, uit in een video van de wereldbond.

75 procent voor
Kleuren roepen veel emoties op, zo ook bij tafeltennisrubbers. Toen de wereldbond ITTF het voorstel voor nieuwe kleuren peilde op sociale media, waren de reacties gemengd. Een derde van de respondenten was enthousiast, één derde was faliekant tegen en het overige deel stond er neutraal in. Op de algemene ledenvergadering in 2019 van de ITTF stemde 75 procent van de afgevaardigden vóór uitbreiding van de kleurmogelijkheden van batjes.

Vier kleuren
Na flink wat tests kwamen een aantal kleuren door de selectiecommissie van de ITTF. Dit zijn roze, paars, groen en blauw, die het rode rubber mogen vervangen. De kleur geel werd door de spelers die ermee testten, als te afleidend ervaren. Let op: één rubber moet dus zwart blijven, voor je andere rubber heb je dus de keuze uit vijf kleuren. Vanaf 1 oktober zijn deze nieuwe rubbers te koop en de ITTF sluit niet uit dat er in de toekomst nieuwe kleuren worden toegevoegd aan het assortiment.

ITTF schrijft op de eigen website: “We zijn van mening dat tafeltennis kleurrijk is omdat het een diverse sport is. We hebben de indruk dat spelers het belangrijk vinden dat ze hun materiaal een persoonlijk tintje kunnen geven en de keuze voor nieuwe kleuren biedt kansen om dit mogelijk te maken in de toekomst. We kijken uit naar de nieuwe producten. En geen stress voor iedereen die van klassiek houdt: zij kunnen vasthouden aan de traditionele rood-zwarte rubbers.”

Lees hier het volledige bericht van de ITTF, waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe de kleuren zijn uitgezocht.

Evenementen

Geen evenementen

Agenda

Juni 2021
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4