Programma BIT.NL/EdeStad.nl
BedrijfsTafeltenniscompetitie
Voorjaar 2018

Beste deelnemer(s)
In dit overzicht het programma voor de nieuwe bedrijfstafeltennis competitie van het voorjaar 2018 aan. Hierin staat wanneer je team moet spelen en tegen wie. Wij hopen dat jullie er zin in hebben want er staan flink wat wedstrijden in de planning.

Organisatie
Namens TTV BIT.NL en EdeStad.nl zullen de volgende personen tekenen voor de organisatie:
Voorzitter: Jan Mostert ( Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0640455510)
Competitieleider: Peter Groen (Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0623229316)
Wedstrijdcommissaris speelavonden: Rob de Pater : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0653796854
Publiciteit: Wim Spelt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0612179646

Deelnemers:

Er doen deze aflevering 13 teams mee. ABS Autoschade Hanegraaf is gestopt met de bedrijvencompetitie, wat wij uiteraard jammer vinden. Autobedrijf van Roekel gaat verder onder de naam van OFS Sport van mede-eigenaar Peter Ooijendijk terwijl het bedrijf van Frank Blaauw de plaats in neemt van Restaurant de Piramide. Dit team gaat onder de naam Uw Pianowinkel spelen. Deze nieuwe teams heten wij hartelijk welkom en wij wensen jullie een leuke en sportieve competitie toe. Ede Stad blijft ook nu haar naam verbinden aan onze competitie met verslaglegging in Ede Stad Digitaal en weekblad.
De speelavond is de donderdag. In een enkel geval mogen teams daar in onderling overleg met de competitieleider van afwijken. De wedstrijd op bv een woensdagavond moet wel voor de officiële speeldatum worden afgewerkt.

 

Poule systeem:

Gekozen is om het systeem zodanig op te zetten dat er voor een ieder zoveel mogelijk gespeeld gaat worden. Daarom is er gekozen voor een halve competitie zonder play-off. 

Dit is gezien de beschikbare data en het aantal deelnemers de optimale situatie voor deze najaarscompetitie. Een week nadat de reguliere competitie is afgelopen spelen we het individuele- en bedrijfstoernooi.
Er wordt dus gestart met een halve competitie waarin alle teams elkaar eenmaal ontmoeten.
Daarna wordt op de slotavond het individuele- en bedrijfstoernooi gehouden.
Ook deze aflevering tellen bij de berekening van de eindstand alle games weer mee. De puntentelling en het aantal te spelen games blijven ongewijzigd. Er wordt per duel altijd ‘best of five’ gespeeld. Dat levert voor het team per gewonnen game een punt op. Er zijn dus voor een team per speelavond maximaal dertig punten te behalen.

De deelnemende spelers zijn ingeschaald op basis van de resultaten van de wedstrijden van het voorjaar 2017. De individuele speelsterkte zal in de wedstrijdzaal worden opgehangen. Nieuwkomers zullen met ‘gezond’ verstand door de competitieleider (Peter Groen) worden ingeschaald. Na twee speelronden mag hij op basis van de resultaten de klassenindeling bijstellen. De klassenindeling blijft gedurende de gehele competitie geldig.

Een deelnemend team mag tijdens een wedstrijd maximaal twee spelers opstellen die regelmatig in competitieverband  

Start en einde:
De laatste speelavond is donderdag 26 april 2018. Op donderdag 29 maart 2018(witte donderdag) wordt er niet gespeeld. In verband met de tijdsdruk zal in Poule B een inhaalwedstrijd moeten plaatsvinden. Dit kan onderling door de teams worden geregeld en kan eventueel plaatsvinden op dinsdag- of woensdagavonden maar ook in delen op de donderdagavonden. Dit inhaalprogramma dient afgewerkt te zijn voor of op 22 februari 2018.

Hoe komt de eindstand tot stand?
Bij de bepaling van de eindstanden is het totaal behaalde wedstrijdpunten ( per avond maximaal 30) bepalend. Bij twee gelijk geëindigde teams is het onderlinge resultaat doorslaggevend. Is dat ook gelijk is het game totaal van die wedstrijd doorslaggevend. Is ook dat gelijk dan wordt gekeken naar saldo (gewonnen - verloren games) gedurende de gehele competitie. Geeft zelfs dat geen beslissing wordt er geloot.
Eindigen er drie of meer teams gelijk, is het game saldo bepalend. Is dat gelijk beslist het aantal gewonnen games. Is dat ook gelijk beslist het minst verloren aantal games. Is zelfs daarna geen beslissing gevallen wordt geloot.


Hoe werkt de competitie?
Elke donderdagavond wordt om 19.45 uur gestart met de wedstrijden. Daar willen we, gezien het feit dat nog velen van ons moeten/mogen werken, ook de hand aan houden.
Als organisatie zullen we er meer op letten dat, ook als zijn er nog maar 2 spelers aanwezig, ook op dit tijdstip wordt begonnen met de wedstrijden.

Het is verstandig om wat eerder aanwezig te zijn, zodat je nog even in kan spelen, het competitieformulier kunt invullen en een lekker kopje koffie drinken.
Peter Groen en Rob de Pater zijn tijdig aanwezig zijn om uit te leggen hoe de competitie formulieren moeten worden ingevuld. Vragen rond de voorgift berekening enz. kunnen worden toegelicht.
Rob de Pater reikt elke avond de wedstrijdformulieren uit. Hij geeft ook aan op welke tafel de wedstrijd wordt gespeeld. Graag na afloop de wedstrijdformulieren zo snel mogelijk volledig ingevuld bij hem inleveren.
Peter Groen zorgt dat de standen en individuele scores worden bijgewerkt.

Eip Janssen en Wim Spelt zorgen er voor dat er een verslag opgeleukt met foto’s op de internetsite van onze mediapartner EdeStad.nl en TTV BIT.NL komt te staan. Dit geeft extra aandacht voor uw bedrijf of sponsor. Ziet u iets leuks dat het vermelden waard is noteer dat dan op de achterzijde van het uitslagenbriefje. Wellicht komt het in het verslag terug! 

Klasse indeling:
Iedereen heeft een klasse indeling achter zijn/haar naam staan. Dit is bepaald op basis van de resultaten van de vorige competitie.
Voor nieuwe deelnemers wordt door competitieleider Peter Groen de klasse indeling vastgesteld. Deze kan zo nodig tussentijds worden aangepast

Vuistregel:
Bij een winstpercentage tussen 35 en 65 % blijft de indeling ongewijzigd.
Lager dan 35 % zakt men een niveau. De laagste klasse is acht. Nieuwkomers, die slechts recreatief hebben gespeeld, kunnen in klasse negen worden ingeschaald.
Hoger dan 65 % stijgt men een klasse.
Er wordt gespeeld met een team van 3 of 4 mensen. Drie spelers altijd alle individuele partijen. In het dubbel mag een persoon extra worden ingezet. Per speelavond mag een team maximaal twee competitiespelers ( Tafeltennisbond) opstellen.
Spelers die aangemeld/ingeschreven zijn bij het desbetreffende team spelen voor de punten. Invallers die niet aangemeld/ingeschreven zijn bij een team spelen niet voor de punten.
De procenten-bokaal kan alleen worden gewonnen door spelers die minimaal 2 /3 van het aantal wedstrijden hebben meegedaan. Dat is voor deze editie naar beneden afgerond op 8 wedstrijden.
Bij onvoorziene omstandigheden kan overleg worden gepleegd met wedstrijdleider Peter Groen. Hij kan bij hoge uitzondering dispensatie verlenen.
Een speler kan slechts bij 1 team aangemeld/ingeschreven zijn.
Het team dat niet compleet achter de tafel verschijnt, krijgt automatisch een 3-0 nederlaag, per te spelen wedstrijd, op het wedstrijdformulier bijgeschreven.
Reglementair besliste partijen tellen niet mee voor de individuele berekening van de score.
Iedere teamspeler speelt per wedstrijd 3 enkelpartijen en er wordt 1 dubbelpartij gespeeld. Let op bij de dubbel moet je om de beurt de bal raken! In totaal worden er dus 10 wedstrijden gespeeld. Er wordt altijd best of five gespeeld. Dat betekent dat degene die het eerste drie games wint de partij wint.
De games gaan tot 11 punten en om de 2 punten wissel je van service. Wordt het 10-10 dan serveer je om de beurt net zo lang tot het verschil 2 punten is.
Deze aflevering tellen bij de berekening van de eindstand alle games ( max 30 punten per avond) weer mee. Uitzondering hierop is dat bij teams die incompleet aantreden(2 personen minimaal) geen 9 punten verliezen maar 5. Het team dat wel compleet is wint dus ook maar 5 punten.
Om de krachtsverschillen te verminderen moeten spelers met tafeltennis ervaring punten voor geven. Hoeveel punten je voor krijgt of voor moet geven kun je zelf uitrekenen aan de hand van het voorgift-systeem. ( Zie bord in de zaal). Standaard geldt als maximale voorgift 7 punten. Een uitzondering geldt voor de spelers die een landelijke divisie indeling (bereikt) hebben bij een klasse verschil van 7 of meer wordt dan maximaal 8 punten voor gegeven.
Bij elke wedstrijd moet er iemand tellen. Dit kan in een onderling af te spreken ‘om en om’ systeem gebeuren. Telborden zijn voldoende in de zaal te vinden.
Alle uitslagen vul je in op het competitieformulier. Na afloop geef je de formulieren aan Rob de Pater of Peter Groen.
Vragen en/of suggesties over het verloop van deze competitie kunnen worden voorgelegd aan competitieleider Peter Groen. Hij zal, indien dit document daarin niet voorziet, een beslissing nemen.
Tijdens alle speelavonden is de bar geopend en staat men klaar een hapje en een drankje te serveren.
Rest ons jullie heel veel tafeltennis plezier te wensen.

Namens de organisatie met sportieve groet;
Peter Groen
Jan Mostert
Rob de Pater
Wim Spelt

Indeling teams bedrijfscompetitie tafeltennis

Poule A:
1. OFS Sport
2. Grandcafé Mr. Bojangels
3. Midgetgolf de Dikkenberg
4. Massagepraktijk de Cirkel
5. Wurms Pakketservice
6. V & V Personeelsdiensten

Poule B:
7. Jumbo Supermarkt Rhenen
8. Spelt Financiële Adviseurs
9. D & O Administratie- en Belastingadvies
10. Virtiso
11. Uw Pianowinkel
12. Lukkien
13. Q’s Pool- en Snookercentrum

Speel schema:

Poule A      
25.01.2018 OFS Sport - V & V Personeelsdiensten
  Grandcafé Mr.Bojangels - Wurms Pakketservice BV
  Midgetgolf De Dikkenberg - Massagepraktijk De Cirkel - Ede
01.02.2018 OFS Sport - Wurms Pakketservice BV
  Grandcafé Mr.Bojangels - Massagepraktijk De Cirkel - Ede
  Midgetgolf De Dikkenberg - V & V Personeelsdiensten
08.02.2018 OFS Sport - Massagepraktijk De Cirkel - Ede
  Grandcafé Mr.Bojangels - Midgetgolf De Dikkenberg
  Wurms Pakketservice BV - V & V Personeelsdiensten
15.02.2018 OFS Sport - Midgetgolf De Dikkenberg
  Grandcafé Mr.Bojangels - V & V Personeelsdiensten
  Massagepraktijk De Cirkel - Ede - Wurms Pakketservice BV
22.02.2018 OFS Sport - Grandcafé Mr.Bojangels
  Midgetgolf De Dikkenberg - Wurms Pakketservice BV
  Massagepraktijk De Cirkel - Ede - V & V Personeelsdiensten
01.03.2018 Vrij    
Poule B      
25.01.2018 Spelt Financiële Adviseurs  - Q's Pool- en Snookercentrum
  D & O Adm. en Belastingadvies - Lukkien
  Virtiso - Uw Pianowinkel
  Jumbo Supermarkt Rhenen - vrij
01.02.2018 Jumbo Supermarkt Rhenen - Q's Pool- en Snookercentrum
  D & O Adm. en Belastingadvies - Uw Pianowinkel
  Virtiso - Lukkien
  Spelt Financiële Adviseurs - vrij
08.02.2018 Spelt Financiële Adviseurs - Uw Pianowinkel
  Jumbo Supermarkt Rhenen - Lukkien
  Virtiso - Q's Pool- en Snookercentrum
  D & O Adm. en Belastingadvies - vrij
15.02.2018 Jumbo Supermarkt Rhenen - Uw Pianowinkel
  Spelt Financiële Adviseurs - Lukkien
  D & O Adm. en Belastingadvies - Q's Pool- en Snookercentrum
  Virtiso - vrij
22.02.2018 Jumbo Supermarkt Rhenen - Virtiso
  Lukkien - Q's Pool- en Snookercentrum
  Spelt Financiële Adviseurs - D & O Adm. en Belastingadvies
  Uw Pianowinkel - vrij
01.03.2018 Uw Pianowinkel - Q's Pool- en Snookercentrum
  Spelt Financiële Adviseurs - Virtiso
  Jumbo Supermarkt Rhenen - D & O Adm. en Belastingadvies
  Lukkien   vrij
Inhaalwedstrijden, inhalen voor of op 22.02.2018  
  Uw Pianowinkel - Lukkien
  D & O Adm. en Belastingadvies - Virtiso
  Jumbo Supermarkt Rhenen - Spelt Financiële Adviseurs
  Q's Pool- en Snookercentrum - vrij

 

Evenementen

18juli
Zomersportweek

Agenda

Juli 2018
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5