1820913  

BTC: D&O slaat van zich af

EDE - In de BIT.NL/EdeStad.nl voorjaarstafeltenniscompetitie is gisteren (donderdagavond) de tweede ronde gespeeld. Er werd op het scherpst van de snede maar sportief gestreden om de bedrijfs eer. 

Daarin trad ook de regerende kampioenen D&O Belasting Advies, De tafeltennissers, die ook in de regio Barneveld/Voorthuizen excelleren in de bedrijfscompetitie, lieten zich gelijk zien.

                                     
Aanwezig

Orhan Ozkaya,  Erol Saglam en Kemal Sariusta versloegen het niet te onderschatten Grill Petit Restaurant De Piramide gedecideerd. De 30-7 winst liet niets te wensen over.

Het grootste succes behaalde EdeStad.nl. Niet alleen in de reguliere tweede speelronde tegen Ommeren Metaal. Maar ook in de achterstallige wedstrijd tegen Spelt Financiële Adviseurs. Beide wedstrijden werden ruim gewonnen.

De tafeltennissers van Manege de Nieuwe Heuvel zijn toch niet onaantastbaar. Wisten zij in de eerste speelronde nog het maximale aantal punten (30) te scoren. In de tweede speelronde ging het al mis. Een onverwacht grote 27-10  nederlaag tegen Wetac Batterijen.

Maar ook de overige wedstrijden mochten er zijn. Langius Transport tegen Supermarkt Jumbo was in de finale van de najaarscompetitie al een topper. Nu was het niveau weer ongekend hoog. Uiteindelijk moesten de transporteurs met 22-15 het hoofd buigen. Ook Spellenwinkel De Tinnen Soldaat en Spelt Financiële Adviseurs boekten  winst.


Cadeau

Het trio van D&O Belasting Advies zal het niet hebben geweten. Maar bij tegenstander Grill Petit Restaurant De Piramide vierde routinier Aart Jansen zijn verjaardag in de tafeltennisarena. Wellicht heeft hij nog nooit zoveel mensen tegelijk op zijn verjaardag gehad ( bijna 60). Maar het cadeau pakte niet zo uit als verwacht.

,,Ongelooflijk zo goed zij speelden. Piramide heeft geen schijn van kans gehad. Slechts het dubbel en Hans Degenaar tegen belasting adviseur Erol Slagman was met twee keer 3-2 spannend.  

Bij de ook in Barneveld/Voorthuizen excellerende equipe onder leiding van Orhan ¿zkaya was opgelucht. ,,je moet altijd maar weer even afwachten hoe de winterstop verteerd is. Maar hoewel ook bij ons één zomer geen zwaluw maakt en start op maat , glunderde hij.


Topper

De competitieleider (Peter Groen, red.) slaagt er elke week weer in spannende en spectaculaire wedstrijden te plannen. De strijd tussen het sterke Langius Transport en Supermarkt Jumbo trok alle bekijks. Bij een 13-11 voorsprong voor de supermarkt werd coach Jan Mostert wat ongerust. Hij trok bij competitieleider Peter Groen aan de bel.

,,Ik denk dat de voorgift niet goed is toegepast. Er spelen twee Bitters op hoogniveau mee. Dan is de maximale voorgift toch 8 punten? , informeerde hij. Hoewel zijn interpretatie van het reglement klopte werd er niets teruggedraaid. 

,,Mit 't zout komme as 't ei op is (mosterd na de maaltijd,red.) op zijn Veluws" , grapte een voorbijganger. ,,Misschien ben ik niet duidelijk geweest. Maar elk team heeft zelf een reglement gekregen, dus… , vulde Groen nog aan.

Terug naar de met 22-15 gewonnen wedstrijd van Jumbo. Zonder ook maar één speler tekort te doen werd André Snoek de grote uitblinker. ,,Wat deze man achter de tafel laat zien is geweldig. Het liefst zou hij zijn als backhand gebruikte forehand met een snoekduik afronden , vervolgde Jan Mostert.  Snoek was de enige die geen partij afstond. Bij langius was Tom Buitenhuis met zes winstpunten topscorer.


Topper

Bij EdeStad.nl tegen Ommeren Metaal Techniek  werd Cristian Pop ongeslagen topscorer. De basis voor de 23-18 overwinning van de persmensen. De tot K3 omgedoopte Ommeren ploeg ( Klinckenberg, Knijff,Kelderman) zong minder dan het originele trio.

Maar zal ongetwijfeld beter tafeltennis dan Kristel Verbeke; Karen Damen en Kathleen Aerts. De vreugde kreten van Martin Knijff waren een lust voor het oor. Maar stonden in schril contrast tot de ingetogen wijze waarop Kelderman zijn team naar grote hoogte stuwde. Ommeren Metaal Techniek moest pas in de slotfase buigen voor de nieuwsjagers. De laatste drie partijen gingen verloren.

EdeStad.nl speelde ook nog zijn vorige week niet voltooide wedstrijd tegen Spelt Financiële Adviseurs  verder uit. De adviseurs beschikten nu over vijf spelers. Maar de ruime keuze bleek onvoldoende de 2-6 achterstand een beter aanzicht te geven. Met nog een partij te gaan (Remco Bosch - Henny Jansen) gaat EdeStad.nl met 22-14 aan de leiding. Ook in deze wedstrijd scoorde Bennekommer Pop het maximale aantal punten.     

Spelt Financiële Adviseurs  speelde op de andere tafel tegen De Cirkel-Ede. Het werd een 23-17 zege. Waarbij het trio Ed Plate, Arjan van de Mast en Wim Spelt de punten eerlijk verdeelden.


Niets is wat het lijkt

Manege De Nieuwe Heuvel kreeg het lid op de neus. Na de ruime zege in de eerste speelronde werd een 27-10 nederlaag geleden tegen Wetac batterijen. Hoofdklasser Eric Vermeulen bleef ongeslagen. Niets is wat het lijkt , verzuchtte Eus Steijns na afloop.

De ruiter sprak van een terechte nederlaag. ,,Maar vandaag lukte ook niets. Maar goed dat Peter (Groen, red.) er goed het oog op had. Hij zorgde voor zes punten. Anders was het drama niet te overzien geweest , somberde Steijns.

Bij Spellenwinkel De Tinnen Soldaat is er geen enkele reden te somberen. Het trio Leida lok, Anneke Harms en Gerard Beyen) zette Pizzafestijn met 25-15 aan de kant. De laatste ploeg kon slechts twee spelers achter de tafeltennistafel brengen. Martin Schinkel (Pizzafestijn) zorgde voor acht punten. Slechts Tinnen Soldaat man Gerard Beyen bleek te sterk.

 

Standen

Klik hier voor de actuele standen en het programma.

Evenementen

Geen evenementen

Agenda

Mei 2021
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6