BTC: Grote uitslagen in vierde speelronde

De vierde avond bedrijfstafeltenniscompetitie BIT.NL/Edestad.nl kende een spectaculair verloop.
Er werden op diverse tafels grote uitslagen behaald. Elk puntje kan in de poule fase van levensbelang zijn bij de verdeling van de finaleplaatsen.

De teams D&O Belasting Advies; Langius Transport en Jumbo Supermarkt bevestigden hun superioriteit met grote zeges. Maar verrassend genoeg gaat EdeStad.nl in poule A aan de leiding. In de andere poule is de stand wat onoverzichtelijker.

Het duel Wetac Batterijen tegen Kerio moest worden uitgesteld. Laatstgenoemde ploeg kreeg te maken met een griep golf. Om uitbreiding daarvan te voorkomen werd geadviseerd niet te spelen.
Een advies dat competitieleider Peter Groen, na rijp beraad, opvolgde.

 

Beladen
Spellenwinkel De Tinnen Soldaat had in het beladen duel tegen D&O Belasting Advies promotiehoofdklasser Ton Sandbrink opgesteld.

Gemakkelijker zullen we het niet maken. En ook refereerde Astrid Voerman nog even aan het gezegde: 'Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst' .

 

Zij keek daarbij terug naar de najaarscompetitie 2013. Er werd een forse 27-10 nederlaag geleden. Maar het trio Kemal Sariusta; Orhan Ozkaya en Erol Slagram was niet onder de indruk. Het werd nu zelfs 28-10 voor de adviseurs. Ton Sandbrink wist een partij te winnen. Samen met Lok werd ook het dubbel gewonnen.

 

,,Het is maar een spelletje , grapten de soldaten na afloop. Maar toch? Zij zochten het Heineken Holland House, in dit geval de TTV BIT.NL bar niet meer op. ,,Wij gaan alleen voor de winst. Elk ander resultaat boeit niet", werd analoog aan Sven Kramer verkondigd.

 

Grill Petit Restaurant De Piramide en Manege De Nieuwe Heuvel maakten er een mooie wedstrijd van. De 21-18 uitslag leverde beide teams punten op.

 

Bij De Piramide was Wout van de Groep met het maximale aantal punten de grote kleine man. ,,Het gras is altijd groener aan de ander kant van de heuvel" , meende Nieuwe Heuvel speler Eus Steijns. Beide ploegen lijken af te koersen op de B-finale.

 

Bij De Cirkel-Ede tegen ABS Autoherstel Hanegraaf werkte laatstgenoemde aan het wegwissen van de recente nederlaag tegen EdeStad.nl. Dat lukte via een klinkende 24-17 zege. Henk Boon en Bulent Oz bleven ongeslagen.

 

De start was voor De Cirkel dramatisch. Drie verlies partijen op rij, waaronder twee vijf gamers. ,,Dan loop je achter de feiten aan. Rollen de vijf gamers onze kant om is het toch anders spelen" , somberde Rob de Pater.

 

Topper
Jumbo Supermarkt tegen Spelt Financiële Adviseurs was op voorhand een wat beladen wedstrijd.

,,Twee ploegen die in de toch wel sterke A-poule de finale willen halen. Vooraf weet je dat de winnaar goede zaken doet" , keek Jan Mostert vooruit. Hij zag het supertrio Andre Snoek, Robert de Boer en Cornelis Mostert goed presteren.

 

,,Een goede opstelling want zij haalden allen individueel acht punten. Misschien moeten we maar niets meer wijzigen" , grapte hij. Maar Jan Mostert zal komende week tegen Ommeren Metaal techniek vast wel weer achter de groene tafel staan.

 

Bij de financiële adviseurs was Remco Bosch weer terug waar hij thuishoort. In de eerste ronde werd hij geplaagd door ziekte. De resultaten bleven achter. Maar tegen de supermarkt was hij weer bij de les. Ongeslagen hielp hij zijn ploeg (inclusief het dubbel) aan 12 punten.

 

In de laatste wedstrijd, die ging tussen Langius Transport en Ommeren Metaal Techniek, behaalde de transporteurs een duidelijke 28-9 zege. Tom Buitenhuis en Remon Langius lieten zich het kaas niet van het brood eten.

 

Ongeslagen bleven zij en zagen dat derde man Dennis Langius slechts twee punten moest afstaan. Bij de techniek boys zal de afwezige Martin Knijff, tijdens de vrijdagse evaluatie niet blij zijn geweest. Maar of dat lag aan deze nederlaag of aan het voetbal (Ajax) zal altijd een vraag blijven.

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28