BTC: grote zege koploper

De vijfde speelronde bedrijfstafeltenniscompetitie BIT.NL/Edestad.nl kende een apart sfeertje.

Het leek alsof de week na de geweldige Olympische Winterspelen zijn tol eiste. Of zou het het naderende carnaval zijn? Het duurde enige tijd alvorens de spelers achter de tafel verschenen. Maar daarna ging het ook non-stop door. Om 23.15 uur sloten EdeStad.nl en De Cirkel-Ede (27-13) een heerlijke tafeltennisavond af.

 

 

Play-offs

De geesten scheiden zich af. De nieuwe poule indeling lijkt duidelijkheid te krijgen
Met voor de meeste ploegen nog twee ronden te gaan worden de posities ingenomen. De potentiële indeling voor de play-offs kan worden gemaakt.


Men behoeft geen waarzegger te zijn om te voorspellen dat D&O Belasting Advies een zekerheidje is voor de hoofdpoule. De Cirkel-Ede zal genoegen moeten nemen met de C-poule.


,,Dan is de cirkel weer rond", grapte Enrico Sterken. Eerder speelde het team, weliswaar onder een andere naam, ook in de laatste poule. ,,Maar ook daar kun je je uitleven", vervolgde hij.


Maar 'niets is wat het lijkt' dus ook de huidige stand niet. Want ook in het Edese bedrijfstafeltennis geldt dat 'resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst'.

 

Auto's

De één repareert auto's (ABS Autoherstel Hanegraaf) en de ander gebruikt ze voor het transport (Langius). Beide bedrijven hebben dezelfde belangen: de auto. Maar achter de tafeltennistafel liepen de belangen enigszins uiteen.


Uiteindelijk trokken de transporteurs na een felle strijd met 25-20 aan het langste einde. Maar het spelniveau was hoog. Een partij tussen Bulent Oz en Tom Buitenhuis, op centre-court voor de bar, en veel toeschouwers, kende een hoog niveau.


Buitenhuis moest veel punten (7) voorgeven. Maar hij knokte zich door deze barrière heen, en won met 3-1. Een tafel verder stond Mark van Dorrestein tegen Remon Langius te spelen. Niets was wat het lijkt . Ondanks dat het vaak kantje boord was wist Langius de punten binnen boord te houden (3-1).

 

Stopt

Op veler lippen lag de grote vraag: wie stopt de lijstaanvoerders in beide poules?

D&O Belasting Advies en EdeStad.nl boekten beide de bijna maximale score van dertig punten. Waar dit voor de adviseurs bijna normaal te noemen valt geldt dit niet voor de persmensen.

 

EdeStad kon wegens competitie verplichtingen niet beschikken over Cristian Pop. Een speler die deze voorjaarscompetitie nog ongeslagen is.

Maar ABN/Amro bankmedewerker Wim van Kessel, die in zijn schaarse vrije tijd bijklust bij het weekblad, was een waardig vervanger. Hij opende matig, maar herstelde zich met zes winstpunten knap. ,,De bank bij EdeStad.nl bleek letterlijk en figuurlijk van grote waarde", werd gegrapt.

 

D&O Belasting Advies had geen kind aan Kerio. Het trio Orhan ¿zkaya, Kemal Sariusta en Erol Slagram wist zes partijen met 3-0 te winnen. Pizzafestijn kan komende donderdag de borst nat maken. Of is een lekkernij vooraf aanbieden handig?

 

Duracel

Tegen Wetac Batterijen weerden de mannen van Pizzafestijn zich uitstekend. De 24-18 nederlaag bleef binnen de perken. ,,Even een klusje doen", riepen de Wetac batterij mannen bij binnenkomst. Later werd toe gegeven dat op een 'Duracel' achtige manier hard moest worden gewerkt alvorens de zege de boeken in kon.

Bij Wetac batterijen was Eric Vermeulen weer de grote man, Zijn acht punter lijkt normaal te worden. Bij de Pizzafestijn spelers werden de punten eerlijk over de spelers verdeeld.

 

Internationaal

Jumbo Supermarkt heeft het 'Hallo' zeggen wel gehad. In de strijd tegen Ommeren Metaal techniek was het meer 'Hi' . Dat de taal internationaal is geworden komt door het aantrekken van de Grieks/Russische speler Ioannis Avakov. ,,Hij heeft bij Rubin Kazan (Rusland) gevoetbald en getafeltennist. Ik kwam hem op het spoor en gecontracteerd", aldus Jan Mostert.

 

De Ronald Koeman onder de tafeltennissers was onder de indruk van zijn spel. ,,Hij mist nog wat vastigheid. Maar het lijkt een aanwinst voor de bedrijfscompetitie." De coach zag zijn ploeg geen geHAKt maken van de metaal boys. De 25-16 overwinning bleef alleszins binnen de perken.

 

Misschien werkte de Jumbo coach daar zelf wel aan mee. Want zou Van Gaal of Koeman de tegenstander tijdens een wedstrijd ook aanwijzigingen geven? De vraag stellen is ze beantwoorden maar Ramon Klinkenberg (Ommeren Metaal Techniek) deed er zijn voordeel mee.

 

Theekransje

Het leek een theekransje bij de strijd tussen Spellenwinkel De Tinnen Soldaat en Grill Petit Restaurant De Piramide. Gezamenlijk werd elke partij zowel vooraf als achteraf uitgebreid besproken.

 

Of was de inschrijving voor het Edes kampioenschap Kolonisten van Catan al geopend? ,,Men kan inschrijven. Zie onze website www.detinnensoldaat.nl", liet Anneke Harms weten.

 

De alleen voor het dubbel opgeroepen Leida Lok zorgde voor de notulen. Maar niets was wat het leek. Beide ploegen hadden onderling veel plezier in het spel. En dat daarbij punten werden verdeeld was mooi meegenomen.

 

Thomas Hebink was een klasse apart. Zijn 'status aparte' leverde de soldaten negen punten op. Hij zal in het spellenleger wel gedecoreerd worden.

Dat zijn de drie musketiers van de Grillers allang. Bert van de Bovenkamp (6), Aart Jansen (5) en de boven zichzelf uitstijgende Hans Degenaar (7) hebben hun tafeltennissporen al verdiend. Van de nipte 21-19 nederlaag liggen zij niet wakker.

 

Lotto

Dat lag De Cirkel- Ede ook niet na de 27-13 dreun die EdeStad.nl uitdeelde. ,,Dat het laat werd is logisch. De verschillen waren niet zo groot", meende Cirkelspeler Henry Hessing. Het was een wonder dat hij in het BIT.NL gebouw aan de Langenkampweg stond te spelen. Zeker in de beginfase vielen in een game vaak zes of zeven netballen voor Hessing de goede kant op. ,,Dat je nooit de lotto hebt gewonnen", verzuchtte het duo Jans(s)en af en toe wanhopig.

 

De ommekeer in deze thriller viel in het dubbelspel. Rob de Pater en Henri Hessing namen een 2-0 voorsprong. De eerste game werd bij 16-18 (hoogste avonduitslag, red.) gewonnen. Henny Jansen en Eip Janssen (zij kijken niet op een s meer of minder neer) gooiden het roer om. "Geen effect ballen mee spelen. Dan slaan ze zelf wel over de tafel heen", opperde de routinier Jansen. Gelijk had hij en met 11-9, 12-10 en 11-7 werd de partij in het voordeel van de uitgever beslist. ,,Blij dat het voorbij is. We begonnen met verlies en eindigden niet met winst. De Cirkel is weer rond", aldus De Pater filosofisch.

Evenementen

28okt
Sportklas PAC 13.45-15.00
04nov
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Oktober 2020
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1