BTC: de kaarten zijn geschud

De zesde en voorlaatste speelronde bedrijfstafeltenniscompetitie BIT.NL/Edestad.nl zorgde voor ontlading maar ook teleurstelling.

Ontlading bij bedrijfsteams als D&O Belasting Advies; Supermarkt Jumbo, EdeStad.nl die weten waar ze in de play-offs aan toe zijn. Maar ook teleurstelling bij ploegen die de boot net missen en in de B of C-poule moeten aantreden.

,,Nieuwe ronde, nieuwe kansen in de B-groep. Natuurlijk streef je naar het hoogst haalbare. Maar dat is in de dagelijkse praktijk niet altijd haalbaar", meende Eus Steijns (manage De Nieuwe Heuvel) filosofisch.

 

Verbouwd

Het clublokaal van BIT.NL werd deze week verbouwd.,,Gelukkig niet achter de tafel. De club gaat met haar tijd mee. Een bestuurskamer die kan worden gebruikt als vergaderruimte. Maar ook voor de ontvangst van (potentiële) sponsoren", verklaarde Jumbo Supermarkt speler en BIT.NL coryfee Jan Mostert. Hij liet zien van alle markten thuis te zijn.

 

Maar ook achter de tafel werden een aantal illusies licht verbouwd. Wat te denken van de grote nederlagen die ABS Autoherstel Hanegraaf en Pizzafestijn leden. De laatste had nog wel een buitenlandse speler aangetrokken. De uit Mongolië afkomstige bij Shot Wageningen spelende Baira Niamsuran scoorde voor de tweede keer een 'zespunter'. ,,Het kost wat pizza's maar dan heb je ook wat", grapte Pizzafestijn speler Gerard Jordens.

 

Werken

De spelers van Kerio werden zwaar op de proef gesteld. De achterstallige wedstrijd tegen Wetac Batterijen moest worden ingehaald. ,,Dat is aardig gelukt. Het was wel passen en meten. Maar Grill Petit Restaurant De Piramide had er begrip voor. Onze spelers werd de tijd gegund even op adem te komen", vulde Jurjen Andries aan.

 

Uiteindelijk wist het kwartet Michel van Osenbruggen, Juul Spies; Simon Dijkman en Jurjen Andries uit beide wedstrijden liefst 38 punten te scoren.

 

Spellenwinkel De Tinnen Soldaat bleef de baas over manage De Nieuwe Heuvel. De Tinnen Soldaten schoten er lustig op los. De spelers van De Nieuwe Heuvel (Lex Krijgsman, Eus Steijns en Peter Groen leken aangeslagen. De Old Soldiers (s)paarden de tegenstander niet.

,,Het was de hele avond een dood paard trekken", verzuchtte peter Groen. ,,De partijen werden verkeerd aangepakt. Het bleef het paard achter de wagen spannen. Om in termen van onze tegenstander te spreken", grapte Astrid Voerman gevat.

 

Het was de laatste voorronde wedstrijd van De Tinnen Soldaten. Met de behaalde punten is een derde plaats in de poule zeker. De Spellenwinkel is afhankelijk van de resultaten in poule A. Langius Transport moet in de laatste ronde tegen De Cirkel-Ede minimaal 13 punten scoren. Dan gaan de transport boys naar de A-finale als beste derde ploeg.

 

Sociaal

Langius Transport moest buigen voor EdeStad.nl. De gemotiveerde persmensen wonnen met 23-14. Christian Pop was dé kartrekker met negen punten. Het duo Jans(s)en sleepte 11 punten binnen.,,Natuurlijk is de winst aardig. Maar het belangrijkste is toch dat het een leuke wedstrijd was.

 

De Langius toppers Tom Buitenhuis en Remon Langius speelden heel sociaal. Zij zijn zomaar in staat je helemaal van de tafel te slaan. Nu had iedereen er plezier aan. Dan is partij verlies goed te dragen", meende Janssen.

 

Bij de laatste klappen tussen Ommeren Metaaltechniek en Spelt Financiële Adviseurs kon je een speld horen vallen. De 23-18 zege kwam als een moker slag bij de adviseurs binnen.

,,Tegen ons veel geroemde ISO kwaliteitssysteem was geen kruid gewassen", gaven de techniek boys als verklaring. Ommeren speler Kelderman bleef ongeslagen. Wim Spelt van de gelijknamige adviseurs stond als een jonge hond te spelen. Zijn zeven punten waren een welkome opsteker. Herman Meppelder en Arjan van de Mast bleven met samen tien punten niet ver achter.

 

Angstgegner

De strijd tussen Jumbo Supermarkt en ABS Autoherstel Hanegraaf was vooral een prestige strijd. Jumbo wilde de koppositie veroveren en de autoherstellers de laatste kans op de finale poule benutten. Maar Jumbo liet er geen gras overgroeien. De 28-8 zege kwam nooit in gevaar.

 

Toch speelde Hanegraaf zeker niet slecht. Zo was Bulent Oz sterk op dreef. Hij leek Jan Mostert te verslaan. Maar in de vijfde game wist noppenspecialist Mostert het derde winstpunt (14-12) binnen te slepen.

 

Henk Boon (Hanegraaf) had zichzelf in eerste instantie uitgeroosterd. ,,Hij wilde Cornelis Mostert ontlopen. Zijn score tegen Cornelis is niet geweldig.", merkte Jan Mostert op. ,,Ook deze keer niet. Boon verloor met 3-0. Maar tegen mij volgde herstel. Henk speelde heel sterk en ik verloor verdiend met 3-1", somberde Mostert even na.

 

,,Zo Michel van Osenbruggen en Juul Spies verslagen", glunderde Wout van de Groep. De Gril Petit Restaurant speler zag zij team wel met 22-12 van Kerio verliezen.

,,Geen schande. Zij hebben een goed trio. Maar over mijn eigen spel ben ik niet ontevreden", aldus de immer bescheiden Van de Groep.

 

Het duo Van de Bovenkamp (Bert en Jaap) bewaarde de familie vrede. Zij kozen ervoor om elk drie punten te scoren. 'Geen haantjes gedrag', zal zijn gedacht.

 

Opladen

Kerio wist het eerdere succes tegen de grillers geen vervolg te geven. De inhaalwedstrijd tegen Wetac Batterijen werd met 21-17 verloren. De batterij werd bij Wetac nog eenmaal opgeladen. Dat gaf het trio Joike Runtulalo, Eric Vermeulen en Kiky Lamia veel boost. In de laatste vier partijen werd een 10-12 achterstand naar winst omgebogen.

 

De ongekroonde koningen in de Edese bedrijfstafeltenniscompetitie D&O Belasting Advies blijven winnen. Nu was het arme Pizzafestijn de dupe. Kemal Sariusta bleef ongeslagen. Zeven partijen met de maximale winst (3-0) maakten het verschil.

 

De belasting adviseurs hebben in de laatste wedstrijd het lot van Wetac Batterijen in handen. De uitslag bepaald of ze Wetac dan wel Langius Transport in de finale poule ontmoeten. Omdat belasting adviseurs onkreukbaar horen te zijn mag worden verwacht dat zij de sportieve plicht vervullen.

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28