Langius Transport schudt concurrentie af

EDE - De laatste speelronde bedrijfstafeltenniscompetitie BIT.NL/ Edestad.nl werd in behoorlijk ontspannen sfeer gespeeld. De meeste ploegen konden vrijuit spelen omdat de poule indeling bekend was.

Teams als Wetac Batterijen, Langius Transport en het uitgespeelde Spellenwinkel De Tinnen Soldaat zaten in de wachtkamer.Twee ploegen konden de hoofdfinale poule nog halen.

Na het optrekken van de zweetdampen bleek de grote 28-8 zege van Langius Transport op De Cirkel - Ede voldoende.


Zenuwachtig

,,Een gegeven paard mag men niet in de bek kijken", opende de zenuwachtig rond drentelende Tinnen Soldaat kapitein Leida Lok. Zij liep van tafel naar tafel (De Cirkel-Ede - Langius Transport en Wetac Batterijen - D&O Belasting Advies) om te beoordelen of de spelers het beste in zichzelf naar boven haalden. Hoewel zij daarin niet teleurgesteld werd stond de kapitein laat op de avond met lege handen.

,,Ik feliciteer langius Transport. Nieuwe ronde nieuwe kansen in de B-finale. Maar wat het ook wordt voor Spellenwinkel De Tinnen Soldaat is het seizoen nu al geslaagd", vatte Lok de voorronden samen.

Die samenvatting maakte De Cirkel-Ede al niet meer mee. Zij leden een snelle 28-8 nederlaag tegen het getergde langius transport. Remon en Dennis Langius, vergezeld door Tom Buitenhuis maakten er een kleine strafexpeditie van. Slechts Rob de Pater redde de Cirkel eer door winst op Tom Buitenhuis (3-1).


Ongeslagen

Bij ABS Autoherstel Hanegraaf tegen Spelt Financiële Adviseurs meer spanning. De 15-26 uitslag leek dat niet waar te maken. Maar een groot aantal games werden pas in de verlenging door de financiële specialisten verzilverd. Remco Bosch (Spelt) bleef ongeslagen.

De topper tussen Wetac Batterijen en D&O Belasting Advies (17-21) liet veel zo niet alles zien wat tafeltennis zo mooi maakt. De belasting adviseurs handhaafden de ongeslagen status. Erol Slaglan en Eric Vermeulen (Wetac) waren deze keer de topscorers.

Van delen wordt niemand arm leken EdeStad.nl en Jumbo Supermarkt te hebben gedacht. Het 21-21 gelijke spel betekende dat ook deze ploegen de ongeslagen status behielden.

Ook hier lange rally's met onwaarschijnlijke slagen wisselingen. Zo was de partij tussen André Snoek en Cristian Pop het aankijken meer dan waard. Dat een aantal spelers van de concurrentie ademloos toe keken was kenmerkend voor het hoge niveau. Pop won met 3-2 met game standen 14-12, 5-11,11-13, 11-6 en 11-7.


'Pop' festival

Velen dachten dat het gesprek over het 'Pop' festival de EdeStad.nl Cristian Pop speler betrof. Na de 2-3 nederlaag tegen Ioannis Avarov ging zijn hoop op een ongeslagen status in rook op.

Maar, en dat is het mooie van deze bedrijfstafeltenniscompetitie, komen ook andere (nostalgische) onderwerpen aan bod.

Het onderwerp was het Pinkpopfestival waar The Rolling Stones optreden. De 'oudjes' Jansen (Henny en Aart) besloten er niet heen te gaan. ,,Ik heb ze (Stones) in het verleden genoeg gezien. Mijn 'Satisfaction' is genoeg", meende de persman. 'Good Times, Bad Times' zal Aart Jansen (Piramide) hebben gedacht.

Misschien dat hij terug dacht aan de net afgelopen tafeltenniswedstrijd tegen Pizzafestijn. Er werd wel met 22-13 gewonnen. Maar de B-finale bleef buiten bereik.


Tijd

Grill Petit Restaurant De Piramide kwam een aantal punten tekort en daalt af naar de C-poule. Dat was in het verleden wel anders. Maar de tand des tijd is soms onverbiddelijk. Het team, waarin Mariëlle van de Kuur ongeslagen bleef, zal zich zeker willen revancheren.

Dat liet ook Kerio zien. In eerdere wedstrijden werd de aanwezige klasse niet altijd omgezet in punten. Tegen Manage De Nieuwe Heuvel werd een nipte 21-20 nederlaag geleden. Maar het aantal punten was voldoende om in de B-poule uit te komen.

Bij de ruiters zat Eus Steijns als een veldheer op de bok. Zijn ongeslagen status zorgde voor de zege. Zijn kompaan Peter Groen liet het deze keer wat liggen. Wellicht was de competitie leider te veel bezig met de voorbereidingen play-offs.

Opvallend feitje was dat in de partij Jurjen Andries (Kerio) - Nick Diepeveen de eerste game (15-17) de hoogste avond score opleverde. ,,Optimaal benutten van de mogelijkheden van je tafeltennis inschrijfgeld", werd gegrapt.

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28