BTC: Revanche partijen trekken aandacht

EDE - De tweede ronde play-offs bedrijfstafeltenniscompetitie BIT.NL/ Edestad.nl was een avond van dé revanche.
 
De competitieleider (Peter Groen, red.) zorgt wekelijks voor een aantrekkelijk speelprogramma. Zijn creativiteit bracht in alle poules een aantrekkelijke mix.

 


 
In de A-poule waren  revanche wedstrijden gepland. In de andere poules speelden juist teams voor het eerst deze voorjaarscompetitie tegen elkaar.
 
De messen, gelukkig in dit geval de tafeltennisbatjes, waren geslepen. Of opnieuw van 'nieuw rubber' soms bestaande uit noppen voorzien.  
 

Filosofen 
 
In poule A werd fanatiek, sportief maar op het scherpst van de snede gestreden. Uiteindelijk trokken Langius Transport en Wetac aan het langste einde. Zij namen revanche voor eerdere nederlagen tegen EdeStad.nl en D&O Belasting Advies.
 
Langius Transport en Wetac verzuchten: 'Ik zou vorige keer wel  willen overdoen, om nu te kunnen begrijpen waarom ik toen verloor.
 
Maar ook bij EdeStad.nl en de belasting adviseurs werd hardop gefilosofeerd. Had ik vandaag (donderdag,red.) maar overgeslagen, om morgen (vrijdag) niet te hoeven denken: 'hoe is het mogelijk dat ik vorige keer won en nu niet'.
 
Maar alle overpeinzingen ten spijt kwam er geen andere uitslag op papier.
 
 

Klappen 
 
D&O Belasting Advies leed in de Edese bedrijfscompetitie een zeldzame nederlaag. Tegen Wetac was het volgens Erol Saglam allemaal 'net niet'. Maar de neutrale toeschouwer constateerde dat Wetac een super avond had. De 25-13 winst was verdiend en niet voor discussie vatbaar.
 
Op de vraag hoe Wetac dit allemaal presteert volgde een onthulling.
 
,,Een aantal maanden geleden is op ons bedrijf een tafeltennistafel geplaatst. Kiky Lamia en Joike Runtulalo, die nog nooit hadden gespeeld, vonden het spelletje wel aardig. Van aardig werd het leuk, en zij bleken talent te hebben. Er is ingeschreven bij de door Ede Stad en BIT.NL georganiseerde bedrijfscompetitie. En niet zonder resultaat", zegt teamcaptain Eric Vermeulen bescheiden.
 
D&O Belasting Advies dat hoger ingeschaalde spelers telt ondervond de kracht van Wetac. Waar Lamia ongeslagen bleef, moest het D&O top trio bestaande uit Orhan Özkaya met 4 punten, Erol Slaglam (3) en Kemal Sariusta (5) zich deze keer gewonnen geven.
 
,,De voorgift speelde ons misschien parten. Maar dat zou de glans van de Wetac zege wegnemen. Dus is er maar een conclusie: het was dé wedstrijd van Wetac", aldus de sportieve Slaglam.
 

Wonden 
 
De belasting adviseurs die voor 1 april nog veel mensen moeten helpen voor een correcte belastingaangifte, kunnen de wonden likken. Zij zijn in de volgende ronde vrij.
 
Ook EdeStad.nl kan de wonden likken. Langius Transport liet geen spaan heel van de titelaspiraties persmuskieten.
 
Onder aanvoering van topper Remon Langius groeiden Jelle Smouter en Dennis Langius naar grote hoogte. Vooral Smouter raakte het kleine balletje in het hart. Wat hij ook deed het leverde punten op. Bij EdeStad.nl sloeg de wanhoop toe. 
 
Zo haalde Eip Janssen geen enkele game binnen. Pop bleef met zes punten nog enigszins op het goede spoor.

  

Opvallend 
 
De strijd tussen Grill Petit Restaurant De Piramide en Ommeren Metaaltechniek (18-19) was opvallend. Bij de thuisclub spelers die nog nimmer met elkaar hadden gespeeld. Zo zocht Mariëlle van de Kuur naar Wout van de Groep.
 
,,Bent u enz. Wij spelen vandaag samen", opende Van de Kuur. En dat werd in de praktijk waargemaakt. Want het trio Jaap van de Bovenkamp (7), Mariëlle van de Kuur en Wout van de Groep (beiden 6) was gelijkmatig.
 
Bij Ommeren Metaaltechniek leek Ajax beter op dreef dan fanatiek volger Martin Knijff. Hij pendelde regelmatig tussen de tv reportage bekerwedstrijd Ajax - AZ en de tafeltennistafel.
 
,,Kwestie van delegeren", aldus Martin. Hij was waarschijnlijk wel de enige speler die twee keer won. Zowel op het groene veld als achter de groene tafel.
 

Marathon 
 
De andere poule wedstrijd ging tussen Manege De Nieuwe Heuvel en Spelt Financiële Adviseurs (19-23).  Twee teams met een heel verschillende stijl. Waar Nieuwe Heuvel speler Peter Groen de vierkante centimeter koestert, loopt zijn tegenstander Wim Spelt juist de marathon.
 
Toeschouwers werden al moe van het kijken, laat staan als zij de meters die Spelt liep zouden willen evenaren. Maar Wim Spelt wist na een heroïsche strijd wel met 3-2  van lange bal man Groen te winnen. ,,Waar zat het verschil in", vroeg Peter Groen zich af.
 
Anderen wisten het wel. ,,Je verloor over de hele partij met 12-13 aan kant- en netballen. En dertien is toch niet voor niets een ongeluksgetal."
 
Nick Diepeveen (Nieuw Heuvel) vestigde niet voor de eerste keer dit seizoen de aandacht op zich. Hij bleef wederom ongeslagen.
 

Lekker 
 
Pizzafestijn is duidelijk bezig aan een opmars. Deze keer werd De Cirkel - Ede aan de zegekar gebonden (23-17). Pizzaman Michel Pieters (www.pizzafestijn.nl) en zijn maatjes wordt het wel gegund.
 
De tafeltennissers weten dat hij op de slotavond voor lekkere hapjes zorgt. Pieters en Baira bleven ongeslagen. Bij Cirkel - Ede dat goed tegenstand bood werden de punten eerlijk over het trio Rob de Pater, Enrico Sterken en Wim de Bruin, verdeeld.
 
Bij Kerio tegen ABS Autoherstel Hanegraaf (23-18) werd na afloop op de vele vijfsetters gewezen. ,,Die vielen bijna allemaal in het voordeel van Kerio uit", werd toegelicht. Michel van Osenbruggen was in deze wedstrijd een klasse apart.
 
Hij bleef ongeslagen en zag zijn tegenstanders slechts twee games afpakken. Bij het autoherstel bedrijf was eensgezindheid. Alle drie de spelers pakten vijf punten. ,,Zo krijg je ook geen onenigheid", grapte Houkes.
 
Uitslagen 27 maart 2014:  

  

Poule A:  
 
 
Jumbo Supermarkt vrij 
 
Langius Transport - EdeStad.nl 25-10 
 
Wetac  - D&O Belasting Advies 25-13
 
 

Poule B:  
 
 
Spellenwinkel De Tinnen Soldaat Vrij 
 
Manege De Nieuwe Heuvel - Spelt Financiële Adviseurs 19-23 
 
Kerio - ABS Autoherstel Hanegraaf 23-18
 
 

Poule C: 
 
 
Pizzafestijn - De Cirkel-Ede 23-17 
 
Grill Petit Restaurant De Piramide - Ommeren Metaaltechniek 18-19
 
 
Standen: 
 
 

Poule A: 
 
1. Langius Transport 2-50 
 
2. Wetac 2-40
 
3. D&O Belasting Advies 2-33 
 
4. Jumbo Supermarkt 1-19
 
5.  EdeStad.nl 1-10
 
 

Poule B: 
 
1. Spelt Financiële Adviseurs 2-48
 
2. Manege De Nieuwe Heuvel 2-47
 
3. ABS Autoherstel Hanegraaf 2-31 
 
4. Kerio 1-23 
 
5. Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 1-19
 
 

Poule C:  
 
1. Pizzafestijn 2-42
 
2. Grill Petit Restaurant De Piramide 2-40
 
3. Ommeren Metaaltechniek 2-39
 
4. De Cirkel-Ede 2-36
 
 
Programma 3 april:  
 

Poule A:  
 
D&O Belasting Advies vrij
 
Ede Stad.nl - Wetac
 
Jumbo Supermarkt - Langius Transport
 
 

Poule B:  
 
ABS Autoherstel Hanegraaf vrij
 
Spelt Financiële Adviseurs - Kerio
 
Spellenwinkel De Tinnen Soldaat - Manege De Nieuwe Heuvel
 
 

Poule C  
 
Grill Petit Restaurant De Piramide - Pizzafestijn
 
Ommeren Metaaltechniek - De Cirkel-Ede
 
 

Speellocatie 

  
BIT.NL clubgebouw
 
Langekampweg, Ede
 
Speelavond: donderdag 
 
Aanvang 20.00 uur 
 
Toegang gratis

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28