Langius Transport op drempel kampioenschap BTC

EDE - Zonder zelf te spelen heeft Langius Transport in de A-poule goede zaken gedaan. De belagers haalden alles uit de kast om de puntenachterstand te reduceren.
Maar de marge lijkt te groot. In de finale tegen de nog regerend kampioen D&O Belasting Advies zijn dertien (!) punten voldoende voor de titel.


De organisatie mag zich op de borst slaan. Een vooruitziende blik bij de programmering had resultaat. Ook in de andere poules zijn de winnaars nog niet bekend.

In de B-poule gaat de strijd tussen Spelt Financieel Advies (93) en Manege De Nieuwe Heuvel (73). Laatstgenoemde komt nog een wedstrijd in actie. Spelt moet afwachten of de kloof gedicht wordt.

Theoretisch kunnen alle ploegen in de C-poule (Pizzafestijn (82), De Cirkel-Ede (78), Ommeren Metaaltechniek (72) en Grill Petit Restaurant De Piramide (69) nog winnaar worden. Maar de laatste twee ploegen zullen zich weinig illusies meer maken.

Voor alle deelnemende teams geldt echter: 'Hoop verlaat altijd als laatste de tafel'. Dus waarom zou een verrassing uitblijven?Uitschieter
De hoogste uitslag van de avond kwam op naam van De Cirkel - Ede. Zij versloegen het zeker hoger ingeschaalde Grill Petit Restaurant De Piramide met 25-12.

Bij De Piramide werd de sterkte van de ketting bepaald door de zwakste schakel. Maar het trio Aart Jansen, Bert van de Bovenkamp en Wout van de Groep ontliep elkaar niet veel. Er was dus geen sprake van een zondebok. De Piramide boys toonden zich wel van de beste kant.

Zij brachten een gezegde treffend in de praktijk. 'Een tafeltennisser die zijn tegenstander geluk wenst na een nederlaag, verliest nimmer zijn gezicht'.

De Cirkel- Ede ook niet. Drs Anne Tjallema, nu werkzaam als massagetherapeut,  had het zijn team er in gewreven. Toeslaan waar kan, oogsten waar mogelijk. Het was niet aan dovemansoren gericht. Rob de Pater en Wim de Bruin bleven zonder puntverlies.
Uittreden

Dat presteerde Cristian Pop (EdeStad.nl) ook. Het bleek achteraf niet genoeg voor een zege tegen het sterke team van D&O Belasting Advies. Zij wonnen de tafeltennisstrijd met 23-18. Breekpunt was het dubbel waar het duo Pop/Eip Janssen een 3-1 nederlaag leed.

Erol Slaglam, Orhan Ozkaya en Kemal Sariusta gooiden er een tandje bovenop. Hier en daar werden wat games weggegeven. Hoogtepunt was de strijd tussen persvertegenwoordiger Henny Jansen en Sariustra. De eerste leek op een probleemloze 3-0 af te stevenen. Maar de derde ultra spannende set ging met 17-15 in de verlenging verloren. Jansen leek even aangeslagen, maar won de vijfde set gedecideerd met 11-3.

Pizzafestijn zag Ommeren Metaaltechniek met slechts twee spelers achter de tafel verschijnen. De negen gratis punten maakten het verschil bij de 20-13 winst. Martin Knijff  was zo ziek als een hond.

,,Hij durft zeker niet. Hij sch…in zijn broek voor ons", werd  gegrapt. Wie Knijff wat beter kent weet dat dat onzin is. De dirigent van het Ommeren team gaat net als zijn  favoriete club geen tegenstander uit de weg. Hij wordt niet voor niets een geluksvogel of beter gezegd lucky ajax genoemd.Loon

Bij Pizzafestijn blijft nieuwkomer Baira Niamsuran verbazen. Hij gaf slechts een game uit handen. Omdat Gerard Jordens (7) in zijn spoor bleef verbleekte de zevenpunter van Ommeren kopman Ramon Klinkenberg.

Een bekend gezegde is 'boontje komt om zijn loontje'. Maar de broederstrijd tussen Henk Boon (ABS Autoherstel Hanegraaf) en Martin Boon (Spelt Financiële Adviseurs) was geen straf om naar te kijken. Henk Boon bleek uiteindelijk de sterkte in deze op niveau gespeelde broedertwist.

Dubbele winst voor Boon (Henk) want ook zijn team ABS Autoherstel Hanegraaf won de strijd. De 19-17 overwinning was nipt maar verdiend. De enige die er een zorgelijk gezicht bijzette was wedstrijdleider Peter Groen. ,,Het ingevulde wedstrijdformulier gaf de spanning goed weer. Van de zes in te vullen persoonlijke scores was er maar één correct." 

Spellenwinkel De Tinnen Soldaat verraste Kerio. De 20-18 zege was een opsteker voor het dames duo Astrid Hoftijzer/Leida Lok. De enige heer in het gezelschap Thomas Hebinck voegde liefst acht punten aan het eindtotaal toe.

Gezegd moet worden dat de tafeltennisspecialisten van Kerio als 'gentlemen' speelden. De bal op de tafel houden en de dames de kans geven op spel. Jurjen Andries, Juul Spies en Simon Dijkman gedroegen zich 'heren'.

De laatste partij was het treffen tussen Wetac en Jumbo Supermarkt. De laatste kent een avondopenstelling om de concurrentie het hoofd te bieden. Maar de tafeltennissers Robert de Boer, Jan Mostert en Iaonnis Avekov mogen zo langzamerhand wel nachtpermissie vragen.

Tegen Wetac werd de strijd pas 25 minuten voor middernacht beslist. Wetac, met de subliem spelende EricVermeulen, won het prestige duel met 23-16. De basis daarvoor werd gelegd in de beginfase. Waar Wetac met 3-0 zegevierde, werden de nederlagen telkens 2-3.  


Niet alleen de team eer staat op het spel. Ook individueel kan er een bokaal worden gewonnen. Met nog een speelronde voor de boeg lijkt Jan Paul Kelderman ((Ommeren Metaaltechniek) de grootste kanshebber.

 De top vijf:

1. Jan Paul Kelderman (Ommeren Metaaltechniek) 83,87

2. Wilma Spelt (Spelt Financiële Adviseurs) 81,82

3. Remon Langius (Langius Transport) 81,82

4. Michel van Osenbruggen (Kerio) 81,82

5. Thomas Hebinck (Spellenwinkel De Tinnen Soldaat) 72,73


De bedrijfstafeltenniscompetitie slaat een weekje over. Donderdagavond 24 april wordt de laatste en beslissende speelronde afgewerkt.   

Uitslagen 10 april 2014:  

Poule A: 

Langius Transport vrij 

Wetac  -  Jumbo Supermarkt 23 -16 

D&O Belasting Advies - Ede Stad.nl 23 - 18


Poule B: 

Manege De Nieuwe Heuvel Vrij 

Kerio - Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 18 - 20 

ABS Autoherstel Hanegraaf - Spelt Financiële Adviseurs 19 - 17

Poule C: 

Pizzafestijn - Ommeren Metaaltechniek 20 - 13 

De Cirkel-Ede - Grill Petit Restaurant De Piramide 25 -12

Standen:  

Poule A: 

1. Wetac 4-83

2. Langius Transport 3-74

3. D&O Belasting Advies 3-56 

4. Jumbo Supermarkt 3-54 

5.  EdeStad.nl 3-50

Poule B: 

1. Spelt Financiële Adviseurs 4-93 

2. Manege De Nieuwe Heuvel 3-73 

3. Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 3-54

4. Kerio 3-53

5. ABS Autoherstel Hanegraaf 3-50

Poule C: 

1. Pizzafestijn 4-82 

2. Ommeren Metaaltechniek 4-72 

3. De Cirkel-Ede 4-78

4. Grill Petit Restaurant De Piramide 4-69 

Programma 24 april:

Poule A:

Wetac Batterijen  Vrij

D&O Belasting Advies - Langius Transport

Ede Stad.nl - Jumbo Supermarkt

Poule B:

Spelt Financiële Adviseurs Vrij

Spellenwinkel De Tinnen Soldaat - ABS Autoherstel Hanegraaf

Manege De Nieuwe Heuvel - Kerio

Poule C:

Pizzafestijn - Grill Petit Restaurant De Piramide

Ommeren Metaaltechniek - De Cirkel-Ede

Speellocatie 

BIT.NL clubgebouw 

Langekampweg, Ede 

Speelavond: donderdag 

Aanvang 20.00 uur 

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28