Bedrijfstafeltennis: kampioenen voorjaar 2014 bekend

EDE - De laatste speelronde in de BIT.NL EdeStad.nl voorjaarstafeltenniscompetitie 2014 heeft een drietal kampioenen opgeleverd. In de hoofdpoule werd zoals verwacht Langius Transport de grote winnaar. In de twee poule zegevierde Spelt Financiële Adviseurs. De laatste poule werd gewonnen door hoe toepasselijk Pizzafestijn.
 


Inspiratie 
 
De spelers, die het bedrijf vertegenwoordigen, waar zij met hart en ziel aan zijn verbonden, speelden zeer geïnspireerd. Niet alleen om dat de beslissingen moesten vallen. Maar ook omdat de hele dag bij BIT.NL de schoolsport Olympiade had plaatsgevonden. Zij troffen alleen maar tevreden kinderen aan, die door de vele vrijwilligers de (eerste) beginselen van het populaire spelletje waren bijgebracht.
 
BIT.NL liet zien dat zij niet alleen de bedrijfstafeltenniscompetitie een warm hart toedraagt, maar zich graag richt op de jeugd. Het motto: 'wie de jeugd heeft heeft de toekomst' werd in praktijk gebracht. Toch is en was er een overeenkomst tussen het jeugdgebeuren en hetgeen tijdens de bedrijfstafeltenniscompetitie plaatsvond. 
 
Op de vraag wat de inspanning bij tafeltennis kost volgde de tegeltjes wijsheid: 'De beste manier om te betalen voor een mooi moment, is ervan te genieten'.
 

Druk
 
Langius Transport moest op basis van alle vooraf afgegeven prognoses kampioen worden. De druk werd bij Langius Transport gelegd dat moest aantreden tegen de op dat moment nog regerend kampioen D&O Belasting Advies. Over wedstrijdplanning gesproken! 
 
Bij de transporters werd nuchter gereageerd.  ,,Het enige wat je moet in het leven, is ademen''. liet de geblesseerde Remon Langius zich ontvallen. Hij keek toe hoe zijn teamgenoten Tom Buitenhuis, Dennis Langius en de deze voorjaarscompetitie buiten gewoon sterk spelende Jelle Smouter de klus aanpakten. En met succes. 
 
Maar er was meer. 'Op het geluk moet je niet wachten, je moet het tegemoet gaan' werd eerder opgemerkt. Die wijsheid namen de paarden liefhebbers van Manege De Nieuwe Heuvel tot zich. Topruiter Peter Groen vermaakte zich aan de Turkse oorden. Hij werd vervangen door. Misschien was dat wel de bron van inspiratie om de twintig punten achterstand op uitgespeelde koploper Spelt Financiële Adviseurs in te lopen.
 

Gelijk 
 
Kerio was niet op voorhand van plan daaraan mee te werken. Het trio (Jurjen Andries, Michel van Osenbruggen en Simon Dijkman) dacht 'geduld is een minder ernstige vorm van wanhoop'. 
 
Anderen zouden hebben gezegd 'niet geschoten is altijd mis'. Hoe dan ook de afloop was bizar en ontluisterend  voor de ruiters. De horde om Spelt in te halen was te groot. Beide ploegen eindigden gelijk maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van de financieel adviseurs. ,,Ik wist echt niets van de stand. Maar cadeautjes worden niet weggegeven. Zelfs niet in de bedrijfscompetitie", meende Van Osenbruggen.
 
 
Michel Pieters van de heerlijk pizza's (Pizzafestijn) blikte tevreden terug op de voorjaarscompetitie. ,,In de najaarscompetitie werden we veertiende en laatste. Dat nooit meer. Ik liep de sterk spelende Baira Niamsuran (Shot Wageningen) tegen het lijf. Hij maakte achteraf het verschil", aldus een gelukkige Pieters. 

 

Wedstrijden
 
De topper tussen D&O Belasting Advies en Langius Transport bood datgene wat men mocht verwachten. Hoogstaand spel afgewisseld met teleurstelling. En een uitslag die beide teams recht deed (22-22). Remon Langius blikte tevreden terug: ,,In de voorronden liep het allemaal wat minder. Men zegt dat wij te sociaal speelden. Misschien was dat ook wel zo. Maar wij zijn liefhebbers die liever een leuke pot winnen, dan de tegenstander weg rammen. In de finalepoule zijn we er vol voor gegaan. Dat is beloond. Deze laatste wedstrijd tegen de uittredende kampioen is de bekroning", aldus Remon Langius.
 
 
Een paar meter verder luisterde Kemal Sariusta mee. Tegenspoed is een spiegel die de mens zijn ware aard toont. En die spiegel bleek bij de spelers van D&O Belasting Advies glashelder te zijn.
 
 
,,Deze Edese bedrijfscompetitie is in vergelijking met de najaarscompetitie vooruit gegaan. Ik denk dat wij ons niet hoeven te schamen. De titel verdedigen is soms moeilijker dan behalen. Komend najaar komen wij weer sterker terug", aldus Sariusta.
 
 
Bij EdeStad.nl - Jumbo Supermarkt had laatstgenoemde nog de mogelijkheid te stijgen. Na de ruime 17-26 in het voordeel van Jumbo werd de derde plaats afgesnoept. Jan en Cornelis Mostert waren in vorm. Zij pikten liefst 17 punten af van de getergde persmuskieten. Bij EdeStad.nl bleef Cristian Pop zichzelf. Hij sloeg acht van de negen mogelijke punten bij elkaar.
 

Bijna ontspoort
 
Spellenwinkel De Tinnen Soldaat tegen ABS Autoherstel Hanegraaf  leek bijna te ontsporen. In de hitte van de strijd liet de oudste bedrijfstatennister  zich even gaan tegen de arbiter. Het 'rot  jong' klonk de jongeling echter als muziek in de oren. Geen spoor van Hooliganisme integendeel bulderend gelach. De autoherstellers wonnen met 20-19.
 
Gerard Beijen, de 'haan' in het vrouwen gezelschap bij De Tinnen Soldaat hield zijn gezag keurig overeind. Opvallend was de terugkeer van Hanegraaf speler Mark van Dorrestein. Hij sloeg acht punten bij elkaar. Kopman Henk Boon bleef niet achter. Beide tafeltennissers namen 16 van de 19 punten voor hun rekening.
 

Gelijk
 
Manage De Nieuwe Heuvel leek op weg naar een stunt tegen Kerio. Maar de 20-22 nederlaag betekende dat zij de titel in poule B nipt verspeelden. Nick Diepeveen mocht zichzelf uitroepen tot held maar ook schlemiel van deze wedstrijd. Bijeen 1-2 achterstand en een stand van 8-10 dacht iedereen dat Spelt de buit binnen had. Maar Diepeveen forceerde een uiteindelijk verloren vijfde game.
 
Bij Pizzafestijn klopte zoals eerder gemeld bijna alles. De 21-15 winst tegen Grill Petit Restaurant De Piramidewas verdiend. Bij de Grillers was de koek op. De beste bal werd niet achter de tafel maar aan het buffet ingeslagen. Met mosterd. 
 
Bij Ommeren Metaaltechniek was de boog vooraf strak gespannen. Kon Jan Paul Kelderman zijn ploeg op winst zetten. Maar een niet onbelangrijk nevendoel was of hij ook  individueel topscorer zou worden. Beide doelen werden gehaald. Een 24-14 zege tegen De Cirkel - Ede en het hoogste percentage bezorgde Kelderman zijn 'maatjes' Ramon Klinkenberg en Martin Knijff. Het bedrijf Ommeren Metaaltechniek zal naar verluid 8 mei de topscorer in het zonnetje zetten.  
 
Eindstanden: 
 
Poule A: 
 
1. Langius Transport 4-96
 
2. Wetac 4-83

3. Jumbo Supermarkt 4-80

4. D&O Belasting Advies 4-78
 
5.  EdeStad.nl 4-67
 
Poule B: 
 
6. Spelt Financiële Adviseurs 4-93
 
7. Manege De Nieuwe Heuvel 4-93
 
8. Kerio 4-75
 
9. Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 4-73
 
10. ABS Autoherstel Hanegraaf 4-70
 
Poule C: 
 
11. Pizzafestijn 5-103
 
12. Ommeren Metaaltechniek 5-96
 
13. De Cirkel-Ede 5-92
 
14. Grill Petit Restaurant De Piramide 5-84
 
Het individuele klassement onderging in de laatste ronde niet veel wijzigingen. Slechts de opmars van Baira Niamsuran was opzienbarend. Hij kwam met stip de top vijf binnen.
 
De top vijf is: 
 
1. Jan Paul Kelderman (Ommeren Metaaltechniek) 83,33 
 
2. Wilma Spelt (Spelt Financiële Adviseurs) 81,82 
 
3. Remon Langius (Langius Transport) 81,82 
 
4. Baira Niamsuran (Pizzafestijn) 75,00
 
5. Thomas Hebinck (Spellenwinkel De Tinnen Soldaat) 72,73
 
Uitslagen 24 april 2014: 
 
Poule A:
 
Wetac Batterijen  Vrij 
 
D&O Belasting Advies - Langius Transport 22-22 
 
Ede Stad.nl - Jumbo Supermarkt 17-26
 
Poule B:
 
Spelt Financiële Adviseurs Vrij 
 
Spellenwinkel De Tinnen Soldaat - ABS Autoherstel Hanegraaf 19-20 
 
Manege De Nieuwe Heuvel - Kerio 20-22
 
Poule C: 
 
Pizzafestijn - Grill Petit Restaurant De Piramide 21-15 
 
Ommeren Metaaltechniek - De Cirkel-Ede 24-14
 

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28