BTC: Christian Pop en Sander Wurms winnen finales

EDE - Het individuele voorjaarsbedrijfstafeltennistoernooi 2014 kende deze editie twee winnaars. Bij de geoefende tafeltennissers wist Cristian Pop (EdeStad.nl) een bloedstollend spannende finale in zijn voordeel te beslechten.

Bij de recreanten was die eer weggelegd voor Sander Wurms van het gelijknamige transportbedrijf.

 

Het individueel bedrijfstafeltennistoernooi laat zich het beste omschrijven als: spannend en met mooie winnaars. Maar vooral veel onderling plezier waarin drie maanden tafeltennis plezier, de volgende dag besproken bij de koffieautomaat, wordt afgesloten. ,,Er is ook voor een bedrijf een voordeel. Niemand is op vrijdag (!) ziek. Je wilt je successen toch delen", grapte een speler.

Deze keer was het individuele toernooi nog beter bezet dan de voorgaande edities. Met vierenzeventig tafeltennissers zit het toernooi aan zijn maximum.

 

Geluisterd

De organisatie had geluisterd naar de verbeterpunten die de deelnemers eerder aandroegen. De beslissing, om de tafeltennissers die met grote regelmaat spelen te scheiden van de echte recreanten die af en toe een balletje slaan, bleek succesvol.

Het enthousiasme was de grootste troef. Niet altijd genoeg om eerste te worden, wel om een plezierige avond te beleven.

,,Ik heb dat eerder aangegeven. Je ziet nu dat er in beide competities veel strijd is. Toch veel leuker", merkt Herman Klumpenaar op. De in een fel Oranje outfit geklede bandenspecialist is met zes spelers aanwezig.

,,Het is een wonder dat ik hier ben. Ik wacht nog op een telefoontje van Louis van Gaal. Maar in alle ernst. Dit is ons jaarlijkse avondje uit. Het gaat een latertje worden, maar dat mag wel een keer ", vult hij aan.

De Edese bedrijfstafeltenniscompetitie probeert met zijn tijd mee te gaan. Met een door Hans Andeweg ontworpen programma worden de schema's gevuld. De poule indeling met berekende voorgift rollen er uit. De strijd kan beginnen.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. ,,Het leuke is dat je elkaar niet altijd zo goed kent. Dan is het even zoeken voordat de club bij elkaar is. Maar omdat je tijdens elke ronde wel wat pauzemomenten hebt, leer je elkaar beter kennen en waarderen", blikte Rob de Pater (Cirkel-Ede) terug.

 

Recreant Wim Houkes berekende de kansen.

Origineel

De misschien wel meest originele inschrijving verzorgde Wetac. ,,We weten nu wie er gaan spelen: Kiky Lamia; Joike Runtalo; Eric Vermeulen en Stanly Runtulalo. Vier spelers waarvan het merendeel komt uit Azië. Ze twijfelen nog of ze met 'penhoudergreep' of 'Europese greep' gaan spelen. Gevaarlijke outsiders voor de titel dus", liet Vermeulen vooraf weten.

Hij kwam nog het verst, maar moest in de voorronde op basis van het onderlinge resultaat de latere winnaar (Pop) voor laten gaan. Een sneue tweede plaats was Vermeulens eindstation.Regerend titelhouder Remon Langius komt ook niet door de poulefases heen. ,,Dat had ik ook niet verwacht. Ik ben al een aantal weken geblesseerd aan mijn hand. Vanmorgen (donderdag, red.) is het gips eraf gegaan. Mooi dat ik nog een balletje kon slaan. Maar meer ook niet." Dat laatste valt wel mee.

 

Team Langius Transport heeft alle reden tot lachen

Wie zo rondloopt ziet opvallende zaken. In de recreantenpoule H duren de partijen tussen Daniëlle van der Dussen (Wurms Transport) en haar acht poule genoten lang. Van der Dussen staat haar mannetje in het slaggeweld. Wellicht gaat transportbedrijf Wurms in de najaarscompetitie met een team deelnemen. ,,Die beslissing valt binnenkort. De resultaten waren goed. Dus weet weet?", aldus Sander Wurms. Hij raakte bijna elf jaar het tafeltennisbatje niet aan. ,,Dat klopt. Maar de basistechniek verleer je nooit." Hij bleef in het tienkoppige veld ongeslagen.

 

Een prestatie die de John Paul Kelderman (Ommeren Metaaltechniek) , de procentueel beste speler in de voorjaarscompetitie, ook evenaarde. ,,Het spande erom. In de halve finale had ik het lastig tegen Dennis Langius. Een nipte 2-1 overwinning. De finale werd terecht door Sander Wurms gewonnen. Hij was net een maatje te groot", analyseerde Kelderman.

 

John Paul Kelderman ontvangt procenten bokaal voorjaars competitie BTC

Bij de grote jongens beten door de hevige concurrentie een paar toppers in het stof. De indeling speelde enkele malen een bepalende rol. Zo leek poule A, met Jumbo speler André Snoek (PHK), Tinnen Soldaatspeler Ton Sandbrink (PHK), Michel van Osenbrugen namens Kerio (2) en Manage de Nieuwe Heuvel speler Eus Steijns (2) wel heel erg sterk. Van Osenbruggen bleef in dit slaggeweld knap ongeslagen.

Uiteindelijk plaatsten ook Jan Mostert (Jumbo Supermarkt), Cristian Pop (EdeStad.nl) en Ioannis Avakov (Jumbo) zich voor de halve finale.

Dat werden hoogtepunten, waarin Pop met 2-1 nipt de sterkste was over Michel van Osenbruggen. Het supermarkt onder onsje werd door de buitenlandse topper Avakov gewonnen.

 

Klusser

De finale tussen Ede Stad.nl vertegenwoordiger Cristian Pop en Ioannis Avakov boeide van begin tot einde. In extremis wist Pop de derde en beslissende set in zijn voordeel te beslissen.

,,Geweldig. Hier ben ik echt blij mee. Of tafeltennis mijn beroep is? Was het maar waar. Nee, ik heb een eigen klusbedrijf met de naam Bij Cristian. Ik ben van alle markten thuis", grapte Pop. ,,Ze kunnen me bellen. Waar dan ook voor. Ik lever kwaliteit af", aldus een dolgelukkige Pop. Hij sloot de bedrijfstafeltennisavond op een treffende wijze af.

 

Transport

Er werd niet alleen om de individuele titel gestreden, om ook om de fel begeerde bedrijven trofee. Deze wisselbeker is het komend half jaar te bewonderen in de koffiekamer van Langius Transport. Zij bleven in het eindklassement, waarbij de drie hoogste geëindigde spelers van een team waren opgenomen, Wetac en Ommeren metaaltechniek voor. ,,Deze wisselbokaal krijgt een mooie plek. Die komt naast de andere trofeeën die de winst in de reguliere bedrijfstafeltenniscompetitie opleverde te staan. De kofferbak is vol maar voor een transportbedrijf geen probleem. Daarin zijn we gespecialiseerd", gniffelde Remon Langius.

 

Huldiging

Voorafgaande aan het individuele toernooi werden de kampioenen van de voorjaarsbedrijfscompetitie gehuldigd. Bloemrijk wist commissie voorzitter Jan Mostert een en ander te verpakken. De toegesproken tafeltennissers gingen blozen en dat niet van de inspanning.

De diverse kwinkslagen werden goed gepareerd, en dat gaf de onderlinge goede verhoudingen perfect weer. Dat daarbij ook de dames achter de bar werden betrokken was, gezien het overdonderende applaus, zeer terecht. Zij zorgden al die weken dat het de bedrijfstafeltennissers aan niets ontbrak.

 

De onmisbare dames achter de bar. Zij zorgden weken lang voor een natje en een droogje.

 

Najaarscompetitie

De najaarscompetitie bedrijfstafeltennis competitie mede mogelijk gemaakt door BIT.NL en nieuwsblad Ede Stad start medio september weer. ,,Mochten er nog bedrijven zijn die mee willen doen: graag. Er is plek maar vol is vol. Dus wees er snel bij. Ik ben bereikbaar op 06-40455510", besluit Jan Mostert.

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28