Wetac opent furieus

De BIT.NL EdeStad.nl najaars tafeltenniscompetitie is moeizaam van start gegaan. Een tweetal teams Wurms Logistics BV en Ommeren Metaaltechniek konden de eerste ronde geen spelers op de been brengen.

Competitieleider Peter Groen anticipeerde hier goed op. ,,Een pessimist is een optimist met ervaring. Dat zegt mij dat deze startperikelen de volgende ronde zijn opgelost. Ik ben namens de bedrijfstafeltenniscommissie (BTC) blij met de spelers die er nu al zijn. De commissie heeft wat nieuwe regels ingevoerd met als doel de bedrijfstafeltenniscompetitie waarvoor BIT.NL en EdeStad.nl hun goede naam lenen voor iedereen aantrekkelijk te maken."

Popelen

De tafeltennissers stonden daarna te popelen aan de slag te mogen gaan. Met hier en daar nog wat stramme armspieren werd gestart. ,,Ik heb de hele zomer doorgetraind", grapte Michel Pieters. ,,Maar niet met het tafeltennisbatje. Even afwachten hoe het gaat", voegde hij er eerlijk aan toe.

De Italiaanse cateraar speelt met zijn team nu onder de naam: Amedi Flexwork B.V. ,,Een uitzendbedrijf gevestigd aan Stationsweg 71 te Ede. Ons team bestaande uit Andries Frankenhuizen, Martin Schinkel, Gerard Jordens en mijn persoontje gaan proberen hen sterk onder het voetlicht te brengen. Daar moeten de persmuskieten van Ede Stad.nl maar de dupe van worden", keek Pieters vast vooruit.

De blik in de toekomst bleek goud waard. Een 7-3 zege was hun verdiende loon. Ede Stad.nl kon daar weinig tegenover stellen. ,,Het gaat er niet om hoe hard je kunt slaan, maar om hoe veel je kunt incasseren. En dat was vanavond (donderdag, red.) niet genoeg", somberde Eip Janssen.

D&O Administratie en Grill Petit Restaurant De Piramide lieten gelijk hun klasse zien. In een super aantrekkelijke en op hoog peil staande wedstrijd wedstrijd werden de punten gedeeld:5-5. Maar voor het zover was was er menig zweetdruppeltje verspeeld.

Bij de 'Grillers' was Jaap van de Bovenkamp in een goede vorm. Hij verloro maar twee games en staat hoog in het individueel klassement. Maar 'hoge bomen vangen veel wind' dus zullend e mensen van Ommeren metaaltechniek Van de Bovenkamp komende donderdag met open armen ontvangen.

Wetac was de ploeg die het beste opgeladen was. De batterij mensen lieten De Cirkel-Ede met een 9-1 nederlaag huiswaarts keren. Een slechte dag achter de tafel zal vandaag (vrijdag) een goede dag op kantoor moeten opleveren. Eric Vermeulen, Kiky Lamia en Joike Runtulalo van Wetac zullen waarschijnlijk het omgekeerde denken. Maar bescheiden als zij zijn zullen ze bij de koffieautomaat wijzen op het feit dat een zwaluw nog geen zomer maakt.

Gelijk

Bij manege De Nieuwe Heuvel tegen Spellenwinkel De Tinnen Soldaat werden de punten eveneens gedeeld:5-5. BIT.NL voorzitter Wim van Ooijen bleef bij de ruiters fier overeind. Hij verloor slechts een game. Dat ontlokte de drie Bitters, nu spelend voor de Spellenwinkel de opmerking: een voorzitter kun je beter tot vriend houden of minimaal een punt gunnen.

,,Kapitein Leida Lok was overigens in haar nopjes na dit niet verwachte gelijkspel. ,,De hele dag een toernooi gespeeld in Arnhem. Deze voorbereiding betaalde zege vanavond uit in twee zeges. Ik kijk nu al op de dagkalender waar een volgend toernooi si. Deze voorbereiding bevalt me wel."

Uitslagen speelronde 1:
Poule A:
Langius Transport Vrij
Wetac - De Cirkel-Ede 9-1
Ede Stad.nl - Amedi Flexwork B.V. 3-7
Manege De Nieuwe Heuvel - Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 5-5

Poule B:
Jumbo Supermarkt vrij
D&O Belasting Advies - Grill Petit Restaurant De Piramide 5-5
Ommeren Metaaltechniek - Spelt Financiële Adviseurs 0-10R
Wurms Logistics BV - ABS Autoherstel Hanegraaf 0-10R

Stand:
Poule A
1.Wetac 1-9
2.Amedi Flexwork B.V. 1-7
3.Manege De Nieuwe Heuvel 1-5
4.Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 1-5
5.Ede Stad.nl 1-3
6.De Cirkel-Ede 1-1
7.Langius Transport 0-0

Poule B;
Ommeren Metaaltechniek -
1.Spelt Financiële Adviseurs 1-10
2.ABS Autoherstel Hanegraaf 1-10
3.D&O Belasting Advies 1-5
4.Grill Petit Restaurant De Piramide 1-5
5.Supermarkt Jumbo 0-0
6.Ommeren Metaaltechniek 1-0
7.Wurms Logistics BV 1-0

Speelronde 2 op 25 september:
Poule A:
Ede Stad.nl Vrij
Manege De Nieuwe Heuvel - Wetac
Spellenwinkel De Tinnen Soldaat - Langius Transport
Amedi Flexwork B.V. - De Cirkel-Ede

Poule B:
Spelt Financiële Adviseurs Vrij
D&O Belasting Advies - Wurms Logistics BV
ABS Autoherstel Hanegraaf - Jumbo Supermarkt
Grill Petit Restaurant De Piramide - Ommeren Metaaltechniek

Foto's: Impressie eerste speelronde Bedrijfstafeltenniscompetitie

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28