BTC: Finalisten play-offs bekend

EDE - De bedrijfstafeltenniscompetitie voorronden najaar 2014 zijn gespeeld. Alle teams weten in welke poule zij vanaf komende donderdag (6 november) de play-offs mogen spelen.

Maar voor het zover was is er nog menig zweetdruppeltje verspeeld. In de A-poule was het duidelijk dat Wetac zich voor de hoogste poule had geplaatst. Amedi Flexwork BV werd na veel strijd tegen Wetac (4-6 verlies) op het nippertje tweede. Het ontketende EdeStad.nl walste met 8-2 over Spellenwinkel De Tinnen Soldaat heen. Uiteindelijk kwam EdeStad.nl een punt tekort.

 

In de andere poule was er voorafgaand aan de zevende speelronde nog de nodige mist aanwezig. Vier teams (Grill Petit Restaurant De Piramide; D&O Belasting Advies; Jumbo Supermarkt en Spelt Financiële Adviseurs) ontliepen elkaar niet zoveel. Daarnaast kende de competitieplanner Peter Groen een fortuinlijke hand van indelen. Want twee van de vier ploegen (Grill Petit Restaurant De Piramide en Jumbo Supermarkt) ontmoeten elkaar.

 

Betekende dat dat de overige twee ploegen konden afwachten. Niets van dat alles want ABS Autoherstel Hanegraaf zorgde met twee spelers voor een grote verrassing. Zij hielden de adviseurs op een 5-5 gelijkspel. Bij Spelt Financiële Adviseurs was het even heel stil, je kon een speld horen horen vallen.

 

,,Zes wedstrijden werden pas in de derde en beslissende game beslist. En dat terwijl we met een reglementaire 3-0 voorsprong begonnen. Maar eens even teamberaad houden", grapte Wim Spelt sportief. Die er snel aan toevoegde dat met spelen in de tweede poule ook niets mis is.

 

Zijn team ontmoet daarin de vertegenwoordigers van EdeStad.nl; Cirkel-Ede; ABS Autoherstel Hanegraaf en Wurms Logistics BV. De derde poule bestaat uit de teams van Spellenwinkel De Tinnen Soldaat; Ommeren Metaaltechniek, Wurms Transport en Manege De Nieuwe Heuvel.

 

Laatstgenoemde stond de plaats in de B-poule af aan de sterke nieuwkomer Wurms Logistics BV. ,,Dat de bedrijfscompetitie weer compleet is, is ons meer waard", aldus ruitercoach Peter Groen.

 

Topper

Natuurlijk is elke wedstrijd, en elke game die gespeeld wordt voor een speler een topper. Maar de strijd tussen Grill Petit Restaurant De Piramide en Jumbo Supermarkt (3-7) verdiende dit predicaat ten volle. Grote kleine mannen waren aan Jumbo zijde André Snoek en aan de overzijde Hans Degenaar.

 

'Opa' Degenaar liet de bij Lunteren in de hoofdmacht voetballende kleinzonen Rick en Max zien wat mentaliteit is. Hij viste alleen tegen Snoek achter het net. De derde en laatste game werd met 9-11 verloren. ,,Van hard werken is nog nooit iemand slechter geworden. Misschien kan ik Max en Rick morgen (zaterdag,red.) met mijn komst inspireren", glimlachte de nestor blij.

 

Bij ABS Autoherstel Hanegraaf was het Wim Houkes die gelijk een kameleon af en toe van kleur of beter gezegd humeur wisselde. ,,Dat wordt lastig met twee man. Kopman Henk Boon is plotseling verhinderd. Een vervanger regelde bleek een onmogelijke opgave", opende een verontruste Houkes.

 

Met Mark van Dorrestein wachtte tegen Spelt Financiële Adviseurs een bijna onmogelijke klus. ,We staan al met 0-3 achter. Maar we gaan ervoor", vulde het duo aan. Dat bleek geen zeepbel te zijn. Remco Bosch, Jeroen van Schoonhoven en Wim Spelt kregen het lastig. In de allerlaatste partij sleepte Mark van Dorrestein een zege uit het vuur tegen hoofdklasser Remco Bosch. ,,Zo deze avond kan niet meer stuk", glunderde Wim Houkes.

 

De derde wedstrijd in deze poule ging tussen D&O Belasting Advies en Ommeren Metaaltechniek (6-4). Ook deze keer lieten de metaal boys zien dat zij een goed team hebben. De adviseurs zagen zeven van de tien wedstrijden pas in de derde game beslist.

 

Net als afgelopen week gonsde de vraag door de zaal: Wat als Ommeren Metaaltechniek alle wedstrijden volledig was geweest? De vraag stellen is ze beantwoorden. Maar het trio Martin Knijff, Ramon Klinckenberg en John Paul Kelderman zal daarop in de play-offs wel een antwoord geven.

 

Inhaal race

EdeStad.nl en Amedi Flexwork BV schaakten, of beter gezegd tafeltennisten deze keer op verschillende tafels. Het ging EdeStad.nl tegen Spellenwinkel De Tinnen Soldaat (8-2) niet slecht af.

 

Een tafel verder had het team Amedi Flexwordk BV van Michel Pieters (ook wel de enige echte Edese Italiaanse cateraar genoemd) het lastig tegen Wetac. Het nog ongeslagen Wetac trio (Eric Vermeulen, Kiky Lamia en Joike Runtulalo) deed zijn sportieve plicht. Om elk punt werd gestreden.

 

Intussen kende EdeStad.nl een bliksemstart met een 3-0 voorsprong in de enkelspelen. Maar in het dubbel lieten de heren Cristian Pop en Eip Janssen het behoorlijk liggen.

Laatstgenoemde kwam zwak uit de strijd en had geen verweer op de aanvallen van Astrid Hoftijzer en Michel van Osenbruggen. Tussenstand 3-1 voor de persmuskieten. EdeStad.nl denderde daarna door. Slechts Mike Denissen moest nog een puntje afstaan aan Astrid Hoftijzer. Maar de eindstand 8-2 liet niets aan duidelijkheid over.

 

Amedi Flexwork BV kende een identieke stand, maar dan in hun nadeel 1-3. Michel Pieters zette zijn team op 2-3 door winst tegen Kiky Lamia.

Bij Amedi Flexwork BV wisten Michel Pieters en Gerard Jordens net dat ene beslissende puntje te halen, waardoor zij en niet EdeStad.nl de A-poule haalden. Wetac liet zien in deze poule absoluut de sterkste te zijn. Het team lijkt een grote kanshebber op de najaarstitel 2014.

 

 

Uitslagen:

Poule A:

Manege De Nieuwe Heuvel Vrij
Spellenwinkel De Tinnen Soldaat - Ede Stad.nl 2-8
Amedi Flexwork BV - Wetac 4-6

Poule B:

Wurms Logistics BV Vrij
Spelt Financiële Adviseurs - ABS Autoherstel Hanegraaf 5-5
D&O Belasting Advies - Ommeren Metaaltechniek 6-4
Grill Petit Restaurant De Piramide - Jumbo Supermarkt 3-7

 

Stand per 30 oktober:

Poule A

1. Wetac 5 - 36
2. Amedi Flexwork BV 5 - 29
3. Ede-Stad.nl 5- 28
4. De Cirkel-Ede 5 - 22
5. Manege De Nieuwe Heuvel 5 - 19
6. Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 5 - 18

 

Poule B:

1.D&O Belasting Advies 6-38
2.Jumbo Supermarkt 6-38
3.Grill Petit Restaurant De Piramide 6-35
4.Spelt Financiële Adviseurs 6-33
5.ABS Autoherstel Hanegraaf 6-29
6.Ommeren Metaaltechniek 6-24
7.Wurms Logistics BV 6-15

 

Programma 6 november:

Poule A:
Petit Restaurant De Piramide Vrij
Amedi Flexwork BV - Jumbo Supermarkt
D&O Belasting Advies - Wetac

Poule B:
ABS Autoherstel Hanegraaf Vrij
Ede-Stad.nl - Wurms Logistics BV
De Cirkel-Ede - Spelt Financiële Adviseurs

Poule C:
Ommeren Metaaltechniek - Spellenwinkel De Tinnen Soldaat
Wurms Transport - Manege De Nieuwe Heuvel

 

(Door: Eip Janssen)

 

 

 

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28