Bedrijfstafeltennis: Manege De Nieuwe Heuvel maximale score

 

 

 

EDE - De play-offs in de BIT.NL EdeStad.nl najaarstafeltenniscompetitie kende een noviteit en ging spectaculair van start. De deelnemende teams beseften dat de eerste klap een daalder waard kon zijn.

 

 

 

De noviteit was dat er voor het eerst in de geschiedenis een bedrijf met twee teams meedeed. Wurms transport en Wurms Logistics BV zorgden voor deze primeur. ,,Ik heb het al eerder gezegd, daar zijn we echt blij mee", aldus commissie voorzitter Jan Mostert.

 

 

 

 

,,Daarnaast steunt het bedrijf Wurms de tafeltennisvereniging BIT.NL maximaal. Zij hadden al een bord in de zaal hangen. Een tweede bord is in de maak. Zo zie je maar weer dat deelname aan de bedrijfstafel tenniscompetitie een kwestie is van een win-win situatie. Zij (Wurms) trekken aandacht, en BIT.NL krijgt een welkome financiële vergoeding."

 

 

 

Donderdagavond 6 november was het precies elf jaar geleden dat de er een Nederlands weerrecord werd gevestigd. Het KNMI registreerde de langste zonneschijnduur, en wel ruim acht duur. Zo lang duurde de tafeltennisavond gelukkig niet, maar zonneschijn was er wel voor de teams van Jumbo Supermarkt, Ommeren Metaaltechniek en Manege De Nieuwe Heuvel, die forse zeges boekten.

 

 

 

 

 

Inspannend

 

 

 

De twee winnaars van de voorronden D&O Belasting Advies en Wetac waren in de eerste play-off ronde aan elkaar gekoppeld. Het werd een stevig maar sportief duel. De belasting adviseurs bleven met 6-4 aan de goede kant van de score. Erol Slaglam (D&O) bleef ongeslagen. Bij Wetac zorgde de debuterende Frank Louhenapessy voor het meeste (6) gewonnen games.

 In de tweede poule wedstrijd was Jumbo Supermarkt een maatje, misschien wel twee te groot, voor Amedi Flexwork BV. Laatstgenoemde leed een 2-8 nederlaag. Cruciaal was het dubbel. ,,Nipt verlies in de dubbel leidde het verlies in voor het goed spelende Flexwork. Bij een 11-11 stand in de vijfde game versloeg Baira Nuamsuren (Amedi Flexwork BV) twee smashes", keek Jan Mostert terug. Bij de Supermarkt hield André Snoek het hoofd koel. Hij won zijn drie enkelspelen.

 In de B-poule het enige gelijkspel van de avond. 'Delen is beleven' meenden EdeStad.nl en Wurms Logistics BV na afloop. Het 5-5 gelijkspel kwam niet zo maar tot stand. Bijna vijfentwintig jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Zo speelde ook Wurms speler Stefan Berg. EdeStad.nl topper Cristian Pop beet er zijn batje op kapot. Hij verloor de vijfde en beslissende game met 10-12. Het dubbel was voor de familie Hennie en Sander Wurms appeltje eitje. Een snelle 3-0 zege.

 Licht

 De Cirkel-Ede tegen Spelt Financiële Adviseurs was een lang gelijk opgaande strijd. Maar de Cirkel trok uiteindelijk met 4-6 aan het kortste einde. Bij Spelt Financiële Adviseurs verdeelde het trio Jeroen van Schoonhoven, Martin Boon en Arjan van de Mast onderling keurig de punten.

 

Bij een 4-2 voorsprong voor De Cirkel-Ede ging bij hen het licht uit. ,,En bij mij letterlijk", grapte Rob de Pater. ,,Ik heb geen game gewonnen. Dat is ook voor mij even wennen", somberde hij kort. Maar de teleurstelling duurde slechts kort. Realistisch keek Rob de Pater nog even terug op de verloren strijd.

  

,,Het is schering en inslag dat kant- of randballen bij het tafeltennissen games beslissen. Maar daar hoort ook het woord 'excuus of sorry' bij. Ontelbare malen roept men dat. En hoewel het een ongeschreven wet is houdt vrijwel elke speler zich aan deze afspraak. Dat is juist het mooie van dit spel. Genieten van mooie slagenwisselingen. Genieten van geweldige rally's. Maar respect opbrengen bij een geluksbal of pech van je tegenstander", besloot hij.

 In de C - poule kende Manege De Nieuwe Heuvel een geweldige start. Het debuterende trio Sebastiaan Wassink, Reduan Agharroud en David Smith wonnen geen wedstrijd. ,,De 10-0 zege lijkt een walk-over. Maar was het niet", meende ruiter Peter Groen sportief.

 ,,Er leek me een beetje sprake van plankenkoorts. Later gooide het trio de schroom van zich af. Ik verwacht dat zij nog wel de nodige punten bij elkaar gaan slaan." Bij de ruiter equipe bleef Pim Groen zonder game verlies.

 

 

 

 

 

Leeftijd

 De laatste wedstrijd ging tussen Spellenwinkel De Tinnen Soldaat en Ommeren Metaaltechniek. Laatstgenoemde bewees dat techniek niet alleen op het werk maar ook achter de tafeltennistafel tot resultaat kan leiden. Een regelmatige 8-2 overwinning was de beloning.

 

JohnPaul Kelderman (Ommeren) bleef ongeslagen. Dat had kapitein Leida Lok (Spellenwinkel De Tinnen Soldaat) ook wel gewild. Maar het bleef een droom. Waarschijnlijk had zij overdag, tijdens recreanten toernooi in Renkum, waar de tweede plaats in groep vier werd behaald, teveel kracht gekost. ,,Volgende keer beter. Ik heb vandaag (donderdag) mijn portie tafeltennis weer gehad. Op deze leeftijd stilzitten is niets voor mij", gaf de 75-jarige Lok aan. Daarmee accentuerende dat tafeltennis voor oud en jong een plezierige inspanning is.   

 

Uitslagen:

 Poule A:

 Petit Restaurant De Piramide Vrij

 Amedi Flexwork BV - Jumbo Supermarkt 2-8

 D&O Belasting Advies - Wetac 6-4

 Poule B:

 ABS Autoherstel Hanegraaf Vrij

 Ede-Stad.nl -  Wurms Logistics BV 5-5

 De Cirkel-Ede - Spelt Financiële Adviseurs 4-6

 Poule C:

 Ommeren Metaaltechniek - Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 8-2

 Wurms Transport - Manege De Nieuwe Heuvel 0-10

 Stand per 06 november:

 Poule A

 1. Jumbo Supermarkt 8

 2. D&O Belasting Advies 6

 3. Wetac 4

 4. Amedi Flexwork BV 2

 5. Petit Restaurant De Piramide 0

 Poule B:

 1. Spelt Financiële Adviseurs 6

 2. EdeStad.nl 5

 3. Wurms Logistics BV 5

 4. De Cirkel-Ede 4

 5. ABS Autoherstel Hanegraaf 0

 Poule C:

 1.Manege De Nieuwe Heuvel 10

 2. Ommeren Metaaltechniek 8

 3. Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 2

 4. Wurms Transport 0

 Programma 13 november:

 Poule A:

 Wetac Vrij

 Jumbo Supermarkt - D&O Belasting Advies

 Grill Petit Restaurant De Piramide - Amedi Flexwork BV

 

Poule B:

 EdeStad.nl  Vrij

 ABS Autoherstel Hanegraaf - De Cirkel-Ede

 Spelt Financiële Adviseurs - Wurms Logistics BV

 Poule C:

 Spellenwinkel De Tinnen Soldaat - Wurms Transport

 Manege De Nieuwe Heuvel - Ommeren Metaaltechniek

 Speellocatie:

 BIT.NL clubgebouw

 Langekampweg, Ede

 Speelavond: donderdag

 Aanvang 20.00 uur

 Toegang gratis

 

 

 

Evenementen

17mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00
24mrt
Sportklas PAC 13.45-15.00

Agenda

Februari 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28