Ranglijsttoernooi Maasbracht

Zondag 24 september, de dag van het eerste ranglijsttoernooi van dit seizoen. Jeetje, wat was het weer lekker vroeg maar wat was het weer een topdagje. Mocht dit een voorbode zijn voor de rest van het seizoen ben ik er meer dan blij mee. En oh ja, vergeet niet tot het einde door te lezen.

Voor dag en dauw en in dichte mist op naar Maasbracht. De delegatie van TTV BIT bestond uit vier spelers, Jael Hessing, Jeroen Schutrups, Bram van Es en Wanne Jonkman, twee coaches Kouros Pechlivanidis en Frank du Bois, en een aanmoedigende papa Peter van Es en kwam keurig op tijd aan.

Sinds een jaar spelen ze de ranglijsttoernooien met een nieuw systeem met grotere poules waarbij alleen de nummers 1 en 2 doorgaan en de rest naar huis mag. Ik moet zeggen, na jaren van nutteloze, troosteloze en waardeloze troosttoernooien is dit een verademing. Gelukkig gaan ze dit ook bij de B-ranglijsttoernooien invoeren.

Nu het toernooi. Na een wat slaperige start zaten Jael en Jeroen snel op het goede spoor. Met af en toe een dipje waar ze tegenwoordig zelf goed weer uit weten te komen ging het in de laatste wedstrijden van de poule voor beide heren om plaats 1 of 2. Dat ze gegroeid zijn blijkt wel uit het feit dat ze de tegenstander gedecideerd aan de kant schoven en beide 1e in hun poule werden en dus direct geplaatst voor de kwartfinale. Daarin moest Jael tegen een oude bekende van SVE. Jael kon niet de goede wapens vinden om de wedstrijd te winnen. Helaas overkwam dit Jeroen in de halve finale tegen dezelfde speler maar wel nadat Jeroen in de kwartfinale een prima wedstrijd had gespeeld.

Ook Bram heeft een meer dan prima toernooi gespeeld. Na een wat aarzelende start werd hij door een paar goede laatste wedstrijden toch nog keurig vierde in zijn poule. Als Bram nog iets meer in zichzelf gaat geloven kan hij een nog betere speler worden dan hij nu al is.

En ja, dan moet het mooiste verhaal nog komen. Onze kleinste man in het veld werd uiteindelijk de grote winnaar. Wat een held! Wie, nou, Wanne Jonkman natuurlijk. Voor wie Wanne nog niet kent, klein van stuk maar groot van daden. Bijzonder gemotiveerd, zeer gedreven en niet moe te krijgen.

In de poule werd hij na een duidelijke nederlaag in de 1e wedstrijd meer dan keurig 2e. Daar zat zelfs een wedstrijd met 3x 11-2 bij, om maar aan te geven hoe duidelijk Wanne zijn overige wedstrijden won. Er zat ook een wedstrijd bij waarbij de tegenpartij niet zo blij was met het feit dat Wanne laat merken als hij een punt gescoord heeft. Daar werd na afloop over geklaagd maar wat een onzin zeg. Ik zie al genoeg wedstrijden van spelers die alleen maar lopen te zeuren als ze het slecht doen, of nog erger, waar helemaal geen leven in zit. Zo lang het binnen de perken blijft prima.

Op naar de halve finale waarin Wanne een bijzonder spannende 5 setter moest spelen maar die hij in zijn voordeel weer over de streep trok. Je zou er bijna gewend aan raken. Op naar de finale en wie kwam hij daar tegen, de nummer 1 uit zijn eigen poule. Ook nu bleek deze speler een maatje te groot maar wat waren ze allebei lekker gedreven en gemotiveerd aan het spelen. Dat ging van beide kanten uit met het nodige volume na een gewonnen punt maar wat was het een genot om naar te kijken. Bij finale welpen stonden geloof ik meer mensen te kijken dan bij de andere finales.

Al met al een keurig en meer dan verdiende tweede plaats voor Wanne.

Kouros, top dat je mee ging om Wanne en Bram te coachen, en met prachtig resultaat. Peter, bedankt voor het rijden en de support en spelers, bedankt voor een topdag.

Frank du Bois

27mrt