Verslag Voorronde NJM
Elve in actie

Ik dacht nog, wat heb ik de kids aangedaan door op de fiets naar SKF in Veenendaal te laten rijden om daar een toernooi te spelen. Maar het pakte meer dan goed uit. Misschien ook maar eens doen als wij toernooien spelen in Nijmegen of Assen. Blijkt een goede warming-up te zijn. Wat stiekem eigenlijk nog mooier was, ik heb er niemand over horen zeuren, klagen of piepen.

Wat ging er dan zo goed? Nou, als je met 9 deelnemers aan een toernooi deelneemt en er plaatsen zich 6 spelers, dan doe je het met 67% toch eigenlijk best wel goed. Speler 7 hoefde niet eens te spelen, die was al direct geplaatst.

We beginnen met de speelster die het snelste klaar was, Elve. In haar leeftijdsgroep was er een plaats te vergeven en er waren twee inschrijvingen. 1 potje spelen en het was alweer klaar. Maar ja, daar hangt dan ook direct alles vanaf en dat was te merken bij beide speelsters. Tikkeltje strak van de stress en angstig spelen en daardoor ver onder je kunnen spelen. Je kunt er maar zo gefrustreerd van raken. Maar wat was dan weer mooi, op het moment dat het echt moest gebeuren in de beslissende 5e game speelde Elve weer als vanouds en sloeg ze haar tegenstandster van de tafel. Hulde Elve.

Dan hadden wij maar liefst 4 jongens junioren die het moesten proberen. Vooraf was bedacht dat plaatsing nog best wel eens lastig zou kunnen worden maar daar dachten Kouros, Jeroen, Jael en Sam toch anders over. Naast dat het heel leuk was om ze weer eens te coachen stonden ze ook allemaal geweldig te spelen. Oke, de een iets meer geweldig dan de ander, maar wat vooral opviel was de – mag ik het nu al zeggen – de volwassen manier waarop ze stonden te spelen. Het was bij vlagen echt genieten van prachtige rally’s, tactische slimheid, onderling elkaar helpen en vooral niet zeuren maar doen. Ik kan jullie zeggen, dat is bij tegenstanders nog wel eens anders. Voor Sam lukte het net niet maar hij is toch 2e reserve. Jael won de potten die strikt noodzakelijk waren en plaatste zich direct. Kouros en Jeroen plaatsen zich met bijzonder goed spel vrij gemakkelijk, tenminste, zo zag het er uit.

Bij de jongens pupillen hadden wij twee deelnemers en wel Manuel van Leeuwen en Joshua Jonkman. De laatste was een dag daarvoor nog ziek en het was vooraf maar afwachten of hij kon spelen en zo ja, hoe dan. Nou Joshua, je mag van mij wel vaker ziek zijn. Tenminste, als je een dag later zo staat te spelen zoals je gisteren deed. Oke, in de meeste potjes bleek Joshua veel te sterk te zijn maar je moet het dan toch maar op kunnen brengen om volle bak te blijven spelen. Nou, dat lukte wel. De eerste 4 potten met 3-0 winnen en met uitslagen waar tegenstanders vaak niet blij van werden. Om plaats 1 en 2 in de poule zou het volgens Joshua een stuk lastiger worden. Ach nee, helemaal niet. Ook deze werd vrij simpel met 3-0 gewonnen. Klasse en geplaatst.

Manuel had het een stuk lastiger en moest veel 5 setters spelen. Maar, die won hij dan wel heel mooi. Hij mist nog de ervaring op dit niveau en moet leren om elke bal goed te willen spelen en zijn sterke punten te gebruiken en dan blijkt hij toch al heel veel te kunnen. Vooraf had ik eerlijk gezegd niet gedacht dat Manuel het zou halen maar gelukkig kan ik zeggen dat ik het helemaal verkeerd had. 2e in de poule en geplaatst. Elve die al snel klaar was natuurlijk heeft de rest van de dag Joshua en Manuel gecoacht en geholpen waarvoor dank.

Bij de kadetten hadden wij Bertus en Bram als deelnemers. Bleken de tegenstanders voor Bram nog een maatje of 2 te sterk, hij heeft wel weer veel ervaring opgedaan door 5 prima potten te spelen. Bram wordt zeker niet van de tafel gemept, maar het was nog net niet genoeg.

Bertus won dan van de nummer 1 in de poule maar het bleek niet voldoende voor direct plaatsing. Zoals altijd moesten de tegenstander weer tot het gaatje gaan om Bertus te verslaan en dat lukte helaas net iets te vaak. Als 2e reserve heeft Bertus echter toch nog goede kansen om in de 1e landelijke ronde te mogen spelen.

Dan missen wij nog Wanne maar die had zich al geplaatst zonder in actie te hoeven komen. Denk echter dat hij gewoon veel liever had willen spelen.

Hoewel het aantal coaches wel aan de lage kant was hebben wij het toch weer gered. Rob eb Elve bedankt voor het coachen en Karin bedankt voor het rijden en de ondersteuning. Vooral echter de spelers bedankt voor jullie inzet en goede spel en voor een leuke dag voor mij.

Frank du Bois

 

Evenementen

Geen evenementen

Agenda

Mei 2021
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6