Gelre jongens op het podium tijdens NTTB Jeugdcup

Door: Dicky de Jong

Afgelopen weekend werd in de sporthal van Topsportcentrum Papendal de NTTB Jeugdcup gehouden. Tijdens dit toernooi strijden de acht afdelingen met de jongste jeugd (welpen en pupillen) tegen elkaar met een jongens- en een meisjesteam. Op zaterdag werden de poulewedstrijden gespeeld en na een overnachting in het sporthotel werd het toernooi op zondag uitgespeeld.

Jongensteam:
Het jongensteam bestond uit de spelers Joshua Jonkman (Bit.nl), Stijn Stellaard (Hutaf), Toine van Viegen (SKF), Wanne Jonkman (Bit.nl), Luca Goris (Hutaf) en Bastian Ramakers (TVO). De coaches van de jongens waren Dicky de Jong en Nigel Peters. Gelre startte in een poule van vier en na winst op Limburg en Noord volgde een nederlaag tegen het sterke Holland Noord. In de halve finale was de afdeling Midden veel te sterk en dus mocht het team strijden tegen de afdeling Zuid West om de derde plaats. In een spannende strijd werd een achterstand goedgemaakt en uiteindelijk was het Bastian die het beslissende punt binnen sloeg. Na een achtste plaats vorig jaar nu een mooie podiumplek voor de jongens van Gelre. Een knappe prestatie!

Meisjesteam:
Het meisjesteam werd op het laatst nog gewijzigd door de blessure van een speelster, een mooie kans voor Sabina Sapkota (TVO) om alsnog deel te nemen. Zij speelde in een team samen met Pien Heijneman (Zevenaar), Senne Swachofer (TVO), Sophie Bongers (Hutaf), Indy de Vries (Treffers) en Nina Goris (Hutaf). De spelers werden gecoacht door Lars Wildenborg en Hilde Vermeulen. Nog nooit had Gelre zo’n jong team, dus ervaring opdoen was duidelijk de doelstelling. Tot een teamoverwinning heeft het niet geleid, maar wel werden er meerdere individuele succesjes geboekt. De strijd om plaats zeven was een hele mooie, maar daarin was Oost toch net wat te sterk. Gelre eindigde daardoor op een achtste plaats.
Complimenten voor de spelers die hard hebben gewerkt ondanks de warmte in de zaal. Ook de coaches dank voor jullie inzet voor de afdeling, zo ook chef d’équipe Martijn Spithoven die de organisatie voor zijn rekening heeft genomen. Daarnaast was het goed te zien dat naast de ouders en families ook diverse andere mensen uit de afdeling de weg naar Papendal wisten te vinden en de spelers kwamen aanmoedigen. De sfeer in het team was fantastisch. Een mooie manier om het seizoen te eindigen.

Bron: Website afdeling Gelre

Foto's: