Jeugd TTV.BIT.NL in Assen

Afgelopen zaterdag 15 december 2018 was het B licentie toernooi in Assen. Zonder Frank en Michiel was het nog even de vraag of we vervoer konden hebben maar gelukkig was Hans daar, de vader van Dorien. We gingen met 4 spelers van BIT naar Assen: Dorien, Joshua, Wanne en Elve. En met resultaat!

Dorien: Ik was in een poule van 6 geplaatst, als nummer 5. Het duurde even voordat ik opgestart was. Pas in de 3de wetstrijd begon ik lekker te spelen. In totaal heb ik 1 wedstrijd gewonnen, de rest verloren. Het was een hele leuke dag waarop ik zelf lekker heb gespeeld maar ook de andere spelers heb kunnen coachen.

Foto met 3 van de 4 spelers. Dorien was er helaas niet op deze dag. Van links naar rechts: Wanne, Elve en Joshua

Wanne: Het ging goed maar het had zeker beter gekund. In de poule ging het goed want ik heb ook als A-welp een B-pupil verslagen. Uiteindelijk werd ik eerste. Maar jammer genoeg in de kwart-finale’s uitgeschakeld.

Joshua: Ik vond het een leuk maar vooral gezellige dag vol met spanning. Ik speelde ondanks dat ik moe was nog redelijk goed, maar 1 van de hoogtepunten vond ik dat ik Elve mocht coachen in de finale. Zelf ben ik 4de in de poule geworden en dus 2 gewonnen.

Ik, Elve, ben erg trots op mijn resultaat en vooral op de manier hoe het ging, ik heb namelijk mijn A- licentie gehaald! Na een paar spannende potten in de poule eindigde ik als eerste van de 6. Hier had ik al de juiste instelling en ook al een goed gevoel. Daarna kwam ik gelijk in de halve finale die ik overtuigend won. Na deze wedstrijd was ik al ontzettend blij omdat ik al een beker had binnengesleept, maar ik moest de finale dus nog spelen. Na een hele mooie partij, kwam ik er al winnaar met 3-1 uit! Ik was zo gelukkig en wist half niet wat me overkwam.

Ik wil Hans en de andere spelers graag bedanken voor de goede mentale en tactische coaching, dit heeft zeker mede geholpen aan mijn winst. Ik kijk echt uit naar de toernooien die ik nu mag spelen. Ik weet dat het moeilijk gaat worden maar dit was echt een persoonlijke overwinning, vooral omdat ik positief was en dat je dat kan terugzien in mijn spel. Maar wat zeker mee heeft geholpen was dat het zo gezellig was! Elkaar steun geven en grapjes maken helpt je ook met een goeie instelling blijkt!

Elve Haeck

16jan